Hoera, zon in zicht! De lente- en zomermaanden vragen er gewoon om, dat je zoveel mogelijk tijd buiten wilt doorbrengen. Dat kan op een zonovergoten terrasje in het midden van de stad zijn, of op je fiets langs het water. Maar ook bij je thuis kan je je eigen paradijsje creëren, waar het heerlijk vertoeven is. Hier lees je hoe jij jouw eigen tuin van Eden bij je thuis kunt verwezenlijken.

Beginnen bij het begin

Wanneer je bij je thuis buiten wil kunnen zitten, is het uiteraard belangrijk om te beginnen bij het begin. En dat is ruimte om te zitten. Of het nu gaat om een terras of midden in het gras, dat maakt eigenlijk niet uit. Zolang jij je buiten goed voelt, is het prima. Mag voor jou het gras tot op kniehoogte komen? Perfect. Stoor je je eraan dat het gras wat begint te groeien, maai het dan voor je je comfortabel installeert. Ook je terras hoeft geen ‘grand chique’ te zijn. Gewoon een verstevigd stukje grond waar je je stoelen en tafel op kan neerpoten, is meer dan voldoende.

Schaduwspel

Buiten stoelen en een tafel, is een parasol ook een echte must. Zo’n parasol beschermt je tegen overvloedige zon en kan je de nodige verkoeling bieden. Bekijk zeker het aanbod van Jardinico eens wanneer je op zoek gaat naar bescherming tegen de zon. Jardinico denkt ruimer dan alleen de klassieke parasols. Je vindt er ook enkele en dubbele zweefparasols en parasols met een knap design waardoor je je meteen in Cuba waant.

Binnenactiviteiten naar buiten brengen

Een ander voordeel van het leven buiten, is dat je er je dagdagelijkse activiteiten op een veel leukere en meer gezellige manier kunt uitoefenen. Zo is buiten koken altijd gezelliger dan wanneer je het binnen doet. Bovendien ben je dan ook meer geneigd om vrienden uit te nodigen en er een gezellige avond van te maken. Met een outdoor oven bak je buiten je eigen brood of je verse pizza’s in een handomdraai. Je kunt er ook groenten, vlees of vis op grillen als je dat liever doet. Of wat dacht je ervan om buiten een badje te nemen? Niets is gezelliger dan bij de ondergaande zon, wanneer het buiten al wat frisser wordt, de buitenlucht op te snuiven vanuit een lekker warm bad. Met de Dutchtub van Weltevree beleef je deze heerlijke sensatie bij je thuis.

Sfeervolle verlichting

Natuurlijk wil je ook buiten kunnen blijven zitten wanneer het donker wordt. Een beetje sfeerverlichting is dan zeker welgekomen. Dat kunnen bijvoorbeeld kaarsjes zijn, maar ook het lichtsnoer van Weltevree zorgt voor gezellig buitenlicht. De mondgeblazen en gekleurde lampenkappen komen zowel binnen als buiten tot hun recht, en kun je dus het hele jaar door gebruiken.