Er zijn tegenwoordig ontelbaar veel verschillende soorten vloer- en wandtegels, maar welke tegels passen het beste bij jouw woonruimte? In deze blog worden de verschillende woonruimtes uitgelicht. Elke woonruimte heeft andere omstandigheden die de tegels beïnvloeden. Als voorbeeld de badkamer, waar de tegels veel meer vochtigheid moeten verdragen dan de tegels in de woonkamer. Het is belangrijk dat omstandigheden aansluiten op de eigenschappen van de tegels. Ben je geïnteresseerd welke tegels het beste passen bij jouw woonruimte? Lees dan verder in deze blog.

Woonkamer

In de woonkamer komen de minst bijzondere omstandigheden naar voren. De tegels moeten algemene eigenschappen hebben om een stootje te kunnen verdragen en moeten tegen een vlekje kunnen. Maar omstandigheden als veel vocht of vette kookvlekken komen hier nauwelijks voor. Dus als je opzoek bent naar de beste woonkamer vloertegels kom je snel uit op de standaard tegel series. Deze beschikken over de algemene eigenschappen waar een tegel aan moet voldoen en zijn een goed all-rounder.

Keuken

In de keuken komen, in tegenstelling tot de woonkamer en badkamer, wel bijzondere vlekken voor. Deze vlekken komen vaak van het koken, dus is het belangrijk dat de tegels hiertegen bestemd zijn. Ook moeten deze tegels beter tegen hitte kunnen om geschikt te zijn voor de keuken. Als je opzoek bent naar de beste keuken vloertegels kom je snel uit op de natuursteen en keramiek tegels speciaal voor de keuken. Deze zijn makkelijk schoon te maken en zorgen voor en hygiënische uitstraling.

Badkamer

Als laatste bespreken we de badkamer. In de badkamer is er een veel hogere en langdurige vochtigheid dan in de andere ruimtes. Zowel de tegels als de lijm moeten hiertegen kunnen. Het is van tevoren goed om uit te zoeken welke tegels je in de badkamer gaat plaatsten, en of ze opgewassen zijn tegen deze omstandigheden. Voor badkamertegels kom je dan snel uit op de speciale vochtbestendige series. Deze zijn ervoor bedoeld om langdurig vocht te verdragen.