Natuurlatex is een materiaal dat wordt gewonnen uit het sap van de Hevea Brasiliensis-boom. Wegens zijn elasticiteit en ademend vermogen (het is licht poreus en zeer gemakkelijk door te prikken) is het bijzonder geschikt voor de vervaardiging van matrassen en hoofdkussens. Om natuurlijk te zijn, moet het naar behoren gecertificeerd zijn.

Natuurlijke latex wordt over het algemeen gewonnen uit plantages die volgens duurzame criteria worden gecontroleerd. Una Matras latex wordt gewonnen uit gecontroleerde interventie bossen waarbij de gebruikte grond met zorg wordt bewerkt om ontbossing te voorkomen.

Het verschil tussen natuurlijke en synthetische latex

Natuurlatex is een uit de natuur gewonnen materiaal, hypoallergeen, ademend, gelig van kleur en met een licht natuurlijk aroma.

Het is een perfect materiaal om uit te rusten, ademend en milieuvriendelijk. In tegenstelling tot synthetische is het geen derivaat van aardolie, waarvan butadieen en styreen de belangrijkste bestanddelen zijn.

Voordelen van natuurlatex

Door zijn aanpassingsvermogen en soepelheid past natuurlatex zich aan alle delen van het lichaam aan en is het een uitstekend materiaal voor de behandeling van rugproblemen, ongemakken in de nek of kwalen in bepaalde drukpunten (schouders of heupen).

Het is ook bestand tegen de tand des tijds, het behoudt zijn kwaliteit gedurende meer dan tien jaar, het is ademend en hypoallergeen.

Geeft natuurlijke latex een stof of geur af?

Aangezien het een product zonder synthetische stoffen is, kan het uit de verpakking worden gehaald zonder vrees voor het inademen van giftige stoffen. Het is een materiaal dat de eerste dagen een natuurlijke latexgeur verspreid, die niet hinderlijk is en na een paar dagen verdwijnt.