Droom jij er al jarenlang van om je tuin te verbouwen? Van het plaatsen van een terras, tuinhuis, bomen of planten? Dan zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden als je een renovatie in de tuin gaat uitvoeren. Het is natuurlijk niet een alledaags klusje, wat ervoor zorgt dat je wel een plan moet hebben om aan de slag te gaan. Gelukkig ben je met je groene vingers en klusmentaliteit bij deze blog belandt. In dit artikel hebben we een paar praktische tips genoteerd die jou gaan helpen tot het succesvol aanpakken van jouw tuinproject! 

Werk je ideeën uit 

Je hebt vast wel tientallen ideeën in je hoofd hoe je de tuin eruit wil komen te laten zien. Of wellicht heb je er met veel vrienden, familieleden en de buren wel over gehad wat jouw grootse plannen zijn met je terrein. Als allereerst is het belangrijk om al deze ideeën uit te werken. Denk aan het maken van een schets op een stuk papier of het maken van een moodboard met allerlei dingen erin die jij tof vindt. Wanneer je dit goed hebt uitgewerkt is het belangrijk om de schets werkelijkheid te maken in de vorm van een plattegrond die perfect op schaal is.  

Benader de juiste mensen/ ambachtslieden 

Staat je idee als een huis en heb je de blauwdruk helemaal tot de puntjes uitgewerkt? Dan is het belangrijk om na te denken wie het project gaat uitvoeren. Ga je alles zelf doen of zijn er bepaalde onderdelen die door een professional gedaan moet worden? Zodra je dit goed hebt uitgezocht is het de tijd om die desbetreffende mensen of ambachtslieden te benaderen die je kunnen helpen met de tuinrenovatie. 

Materiaal inkoop 

Zonder materiaal kun je niet aan de slag gaan. Wij adviseren je om op basis van een inventarisatie lijst alle benodigde spullen in te kopen. Denk aan: hout, gereedschap, potgrond, plantsoorten als siergras. Op zoek naar mooie plantsoorten voor in de tuin? Klik dan op de volgende termen: siergrassen (kwekerij) en Tuincentrum Drenthe