Het moment is daar, jullie gaan eindelijk samenwonen! Samenwonen in 2022 is lastiger dan ooit tevoren. De krappe woningmarkt maakt het veel stelletjes lastig om een geschikte woonruimte te vinden. Mocht een van jullie een woning hebben dan kan de ander daar natuurlijk intrekken, mocht dat mogelijk zijn. Wonen jullie beide nog thuis dan kan het samenwonen nog even op zich laten wachten. Hopelijk hebben jullie beide een grote kennissenkring en kun je op deze manier aan een fijne woning geraken, zo niet dan wacht een langdurig traject bij woningcorporaties en private huurmaatschappijen.

Zeg niet op alles direct ja

Mocht er een woning zijn waar jullie een bezichtiging hebben ben dan niet geneigd om direct het beschikbare aanbod te accepteren. Door de huidige markt betalen een hoop huishoudens nu teveel huur of hypotheek voor wat de woning daadwerkelijk waard is. Ook is het verstandig om het rioolwerk grondig te laten inspecteren door DG Riooltechniek. Op deze manier voorkom je een hoop onaangename verrassingen tijdens het samenwonen. Hopelijk zijn jullie in de toekomst niet genoodzaakt om een ontstoppingsdienst in Etten-Leur te bellen.

Geef elkaar de ruimte

Hoelang jullie elkaar ook al kennen, samenwonen is de ultieme relatietest. Het is belangrijk om je partner de ruimte te geven wanneer hij of zij dit wenst te hebben. Wij weten als geen ander dat een momentje voor jezelf vaak erg fijn kan zijn. Ook is het belangrijk om alleen dingen te blijven doen en ondernemen. Ga er bijvoorbeeld een avond op uit met je vriendinnen of ga een weekendje weg met de mannen. Bespreek voorafgaand van het samenwonen ook hoe jullie beide denken over huishoudelijke taken. Gaat ieder aparte taken op zich nemen of verdelen jullie alles?

Verzorg de romantiek

Nu jullie samenwonen is de kans groot dat de romantiek iets wat minder wordt. Probeer elkaar op jullie eigen manier te verwennen en neem elkaar mee op date, kook eens uitgebreid voor je partner of verwen hem of haar met een fris en opgeruimde woning. Wanneer jullie beide moeite blijven doen voor de relatie zal dit een hoop ergernissen voorkomen en het samenwonen een stuk aangenamer maken voor jullie beiden.