Met de komst van een nieuw jaar is het tijd om de inrichting van het huis te vernieuwen. Zelfs als het huishoudbudget onder controle is, weet dan dat het mogelijk is om items aan de inrichting van het huis toe te voegen zonder veel uit te geven.

Eenvoudiger ingrepen, zoals het veranderen van de kleur van de muren of het investeren in nieuwe accessoires zoals tapijten en kussens, zijn enkele oplossingen die bij het inrichten van een huis het verschil kunnen maken. Daarom geven we in dit artikel een aantal eenvoudige tips van interieurbouw Bergen op Zoom die je kunnen helpen voor je nieuwe inrichting. Bekijk ze!

1. Kleuren

De kleuren op de muren en de verschillende manieren van schilderen kunnen helpen om de omgeving een nieuwe look te geven. En je hoeft niet te kiezen voor neutrale kleuren of pasteltinten. Je kunt verschillende tinten kleuren mengen, vooral wanneer het de bedoeling is het huis te moderniseren. Men moet echter oppassen dat er geen disharmonie ontstaat tussen de gekozen tinten en de rest van de inrichting van de kamer.

Als je er bijvoorbeeld voor kiest een kamer te schilderen met meer neutrale kleuren, investeer dan in kleuren en prints om de voorwerpen en accessoires in de kamer te benadrukken. Indien de muren daarentegen gekleurd zijn, verdient het de voorkeur dat de accessoires in de decoratie neutraler zijn, zodat visuele vervuiling wordt vermeden.

2. Multifunctioneel meubilair

Het veranderen van het meubilair in huis is ook een uitstekende manier om het decor te vernieuwen. In die zin zijn multifunctionele meubelen onmisbare stukken om veelzijdige en gezellige ruimtes te creëren. Investeer indien mogelijk in kasten die twee of meer functies vervullen om ruimte te besparen, maar ook kosten te besparen en jouw dagelijkse routine te vergemakkelijken.

Enkele populaire voorbeelden van multifunctionele meubelen zijn de slaapbank of de uitschuifbare tafel. Maar je hoeft geen genoegen te nemen met standaard meubilair. Een trend die steeds meer terrein wint, zijn op maat gemaakte meubelen, zodat het mogelijk is iets unieks te creëren en toch elke beschikbare centimeter optimaal te benutten.

3. Tapijten en kussens

Een praktische oplossing om jouw woonkamer decoratie voortdurend te veranderen, is het vervangen van de kussenovertrekken. Het is mogelijk om verschillende prints voor dit artikel te vinden tegen betaalbare prijzen.

Naast de kussens kunnen tapijten ook helpen bij de renovatie van de inrichting van een huis of flat. Dus, als je de vloer van jouw huis niet kunt veranderen, kies dan voor een nieuw tapijt, dat een nieuwe en gezellige uitstraling zal geven aan de omgeving. Voor ruimtes als de keuken en de badkamer is een tip het gebruik van anti-slip vloerkleden.