Heb je sinds kort een huis gekocht of ga je verhuizen naar een huurwoning en kom je er niet helemaal uit hoe je tot een nieuwe geschikte vloer komt? En merk je dat het tot grote frustraties leidt? Dat is zeker geen pretje. Een vloer koop je met de hoop en veronderstelling dat hij jarenlang in je woning komt te liggen, dus we kunnen ons voorstellen dat het behoorlijk wat stress oplevert. Gelukkig zijn wij voor je aan de slag gegaan om je het leven een stukje makkelijker te maken. In deze blog vertellen wij jou hoe je het kiezen van een geschikte vloer moet aanpakken. 

Waar moet de vloer komen? 

Het eerste wat van belang is bij de keuze tot de juiste vloer, is nagaan in welke ruimte(s) de vloer moet komen te liggen. Je kunt je vast wel voorstellen dat er een ander type vloer in de woonkamer moet komen te liggen dan in de badkamer. De badkamer en keuken zijn vochtgevoelige plekken, het is dus belangrijk om rekening te houden met vloeren die waterbestendig zijn. Ben je alleen op zoek naar een vloer in de gang? Dan is viezigheid wat van buitenkomt een factor die meespeelt in de keuze van een vloer. Pak dus een pen, papier en schrijf voor jezelf in welke ruimtes je een nieuwe vloer wilt hebben.  

Gebruiksintensiteit 

Zodra je weet in welke ruimtes je vloeren wil plaatsen is gebruiksintensiteit een onderwerp waar je over na moet gaan denken. Heb je een groot gezin met veel onrustige kinderen en wilde huisdieren? Dan adviseren we je om een vloer te kiezen die bestand is tegen krassen en stoten. Ben je alleenstaand of heb je geen huisdieren? Dan is een simpelere vloer een betere keuze om te plaatsen. 

Budget en uitvoering 

Zie je wel, het wordt zo steeds makkelijk. Merk je al dat de stress wat verminderd? Het is nu belangrijk om op basis van alle bovenstaande criteria een budget te bepalen. Houdt er rekening mee dat er altijd onvoorziene kosten bij komen. Denk aan renovatieplinten, gereedschap en kosten als je het leggen van de vloer laat uitbesteden. Neem snel hier een kijkje als je op zoek bent naar een prachtige vloer: www.vloervoordeel.nl