Op vakantie gaan met het gezin kan een onvergetelijke ervaring zijn, maar het plannen van een autovakantie met kinderen vereist wel wat extra aandacht en voorbereiding. Met de juiste tips en trucs kun je echter zorgen voor een soepele en plezierige reis voor het hele gezin. 

Entertainment onderweg 

Een essentieel element om de sfeer in de auto aangenaam te houden, is het investeren in een kwalitatieve radio. Je kan bijvoorbeeld een autoradio kopen met functies zoals bluetooth, usb-poorten en CarPlay. Op deze manier kun je gemakkelijk je favoriete afspeellijsten afspelen of muziek van een extern apparaat afspelen. Daarnaast kun je deze ook als oplader gebruiken voor je telefoon of tablet. Wel zo fijn als je onderweg bent, toch? 

Voor extra vermaak kun je luisterboeken selecteren die geschikt zijn voor de leeftijd van je kinderen. Op die manier verander je de auto in een rijdende bioscoop of concertzaal, waardoor de reis aanzienlijk aangenamer wordt! 

Strategische pauzes 

Kinderen hebben vaak behoefte aan regelmatige pauzes tijdens een lange autorit. Plan je route zo dat er voldoende mogelijkheden zijn voor pitstops, zoals parken, speelplaatsen of rustplaatsen. Laat de kinderen hun energie kwijtraken door even te rennen en te spelen. Dit niet alleen om de reis te onderbreken, maar ook om de kleintjes de kans te geven zich uit te leven en hun benen te strekken. 

Ps: als je dit goed doet, dan zorg je ook nog eens dat zij een dutje zullen doen tijdens de lange autorit. 

Gezonde tussendoortjes 

Een goed gevulde snack voorraad is een geheime troef voor een succesvolle autoreis met kinderen. Vermijd hierbij te veel suiker en kies in plaats daarvan voor gezonde en draagbare opties zoals gesneden groenten, fruit, noten en volkoren crackers. Zorg ervoor dat je voldoende water bij je hebt om gehydrateerd te blijven. Het vermijden van suikerpieken kan helpen om humeurigheid te voorkomen en zorgt ervoor dat de reis soepel verloopt. 

Denk vooruit! 

Zorg dat je je goed voorbereidt en altijd vooruit denkt. Bereid je voor op onverwachte situaties door bijvoorbeeld een tas met essentiële items samen te tellen. Denk hierbij aan vochtige doekjes, zakdoekjes, een EHBO-kit en extra kleding voor de kinderen. Dit minimaliseert stress wanneer onvermijdelijke ongelukjes of plotselinge weersveranderingen zich voordoen. Een goed begin is namelijk het halve werk. En een goede voorbereiding is een goed begin. 

Met bovenstaande tips en een beetje planning kan je een autovakantie met kinderen omtoveren tot een geweldig avontuur. Door autorijden en reizen leuk te maken, creëer je niet alleen mooie herinneringen voor het hele gezin, maar geniet je ook van de reis zelf. Veel plezier alvast onderweg!