Vakanties boeken in de zomer komt voor de meeste mensen goed uit. Boeke in het voorjaar of najaar is vaak alleen een stuk goedkoper. Als je buiten de drukke zomermaanden reist, betaal je een stuk minder. Ook is het dan vaak een stuk rustiger in de populairste vakantielanden zoals Spanje en Italië. Reizen buiten de zomer heeft vaak één nadeel. Dat is natuurlijk dat de temperaturen vaak wat lager zijn.

Wil jij een vakantie boeken in het voor- of najaar, maar wil je toch genieten van de zon? In dit artikel lees je maar je dit het beste kunt doen, in de warmste regio’s van Europa.

De mooiste Europese eilanden

Voor een heerlijke strandvakantie buiten de zomer, kun je altijd goed terecht op veel Europese eilanden. Deze eilanden, zoals die in de Middellandse Zee, liggen net even wat zuidelijker. Ook is het klimaat hier een stuk aangenamer. Denk hierbij aan Malta, Sicilië of Griekse eilanden zoals Rhodos of Cyprus.

Wil je tijdens je vakantie echt hoge, zomerse temperaturen? Dan kun je beter kijken naar eilanden die nóg zuidelijker liggen. Denk bijvoorbeeld aan de Canarische Eilanden van Spanje, zoals Gran Canaria, Tenerife of Lanzarote. Deze eilanden liggen van de kust van Afrika, waardoor het hier een stuk warmer is. Ook in de maanden dat het afkoelt in de rest van Europa. Portugal heeft ook veel mooie eilanden die ver van het vaste land af liggen. Madeira bijvoorbeeld, of de Azoren. Wil je een vakantie boeken op een prachtig eiland? Dan heb je dus keuze genoeg.

Vasteland van Europa

Wil je een vakantie boeken op het vaste land van Europa? Dan heb je iets minder keuze. In Griekenland kunnen de temperaturen soms nog best hoog zijn, maar voor het beste weer kun je beter kijken naar het zuiden van Portugal, de Algarve. De warmste regio van het vasteland van Europa? Dat is Andalusië, in het zuiden van Spanje. Ook in het voor- en najaar is het hier vaak nog erg warm. Zeker als je meer in het binnenland zit. Je kunt van verblijven in de buurt van Sevilla, Córdoba of Granada. Naast zomerse temperaturen, kun je dan ook genieten van de prachtige steden, activiteiten en bezienswaardigheden die je in het zuiden van Spanje kunt vinden.