Heb jij al een tijdje het idee om zelf groente te gaan verbouwen in je moestuin, dan is het goed jezelf hier eerst eens goed in te verdiepen, alvorens je daadwerkelijk aan de slag gaat. Het lijkt namelijk vaak een stuk eenvoudiger, dan het daadwerkelijk is. Zo kunnen niet alle soorten bij elkaar worden ingezet en is het afhankelijk van de grote van je tuin en ook het weer, welke gewassen je op dat moment kunt gaan verbouwen. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal groenten voor je op een rijtje gezet, die relatief eenvoudig zijn om als beginner mee aan de slag te gaan. Dus wil jij je eigen groente kunnen oogsten, begin dan met deze eenvoudige groenten voor de grootste kans op succes.

Bonen

Eén van de meest eenvoudige groenten om te verbouwen, dat zijn sperziebonen. Je hebt niet meer nodig dan een bak van ongeveer 40 bij 40 centimeter en een stok. Deze stok steek je in de grond, zodat de boontjes hierlangs omhoog kunnen groeien. De benodigde zaadjes kun je bij een tuincentrum halen of online. Tegenwoordig kun je niet alleen een Bierbrouw pakket online bestellen, maar dus ook de zaden voor je moestuin. Je zult zien, dat wanneer jij er een beetje aandacht aan schenkt, je binnen de kortste keren je eigen boontje niet alleen kunt doppen, maar ook nog eens kunt eten.

Tomaten

Naast de komkommer, is de tomaat misschien wel één van de meeste populaire koude groente die wordt gegeten tijdens alle verschillende maaltijden. Niet alleen is deze koud ontzettend lekker, maar natuurlijk ook warm perfect te verkeren tot bijvoorbeeld een verse pastasaus. Tomaten kweken is in principe ontzettend eenvoudig. Het enige wat een tomaat nodig heeft, is veel zonlicht en veel water. Dit is een stuk gemakkelijker dan zelf hop kweken kunnen we je verzekeren.

Hoe begin je?

Nu je weet hoe je de twee eenvoudigste groenten eenvoudig snel zelf kunt verbouwen, is het ook wel handig te weten hoe je nu eigenlijk het beste kunt beginnen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen een stuk in je eigen tuin te gebruiken, maar je kunt ook een stukje land huren. Vaak is er in ieder dorp of iedere stad wel een ‘stadstuin’. Hier kun je voor een gereduceerd bedrag een stukje grond huren, waar jij vervolgens al je heerlijke verse groenten op kunt verbouwen.