Wat is Douglas hout?

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar, een naaldhout uit Noordwest-Europa. Het is een zeer duurzame houtsoort die goed geschikt is voor buitenmeubels. Zelfs zonder behandeling duurt het ongeveer 10 tot 15 jaar.

Waarom kiezen voor Douglas hout?

Omdat het hout van nature duurzaam is, is een behandeling met chemicaliën niet nodig, waardoor Douglas hout een uitstekende keuze is voor het milieu. Met zijn oranje kleur en de vele lijnen van de jaarringen geeft Douglas hout een zeer warme uitstraling. Als het onbehandeld blijft, zal het na verloop van tijd zilvergrijs worden.

Hoe Douglas hout onderhouden?

Douglas hout is een duurzame houtsoort. Om het in goede conditie te houden, adviseren wij ongeveer twee keer per jaar een oliebehandeling. Het reinigen van Douglashout doet het goed in regenachtige omstandigheden.

Het is echter ook belangrijk om het af en toe te laten drogen, om schimmel te voorkomen (dit verschijnen als kleine zwarte vlekjes). Als het hout veel nat wordt, is een behandeling een must. Als er toch schimmel verschijnt, behandel het hout dan eerst met azijn, voordat u zware anti-schimmelbehandelingen probeert.

Het gebruik van een hogedrukreiniger kan een snelle oplossing zijn bij het reinigen van uw tuinmeubilair. Houd er echter altijd rekening mee dat hierdoor de houtvezels opengaan, waardoor het ontvankelijker wordt voor schimmels en andere vlekken.

Bij Tuinhout compleet besteld u de beste Douglas hout tegen een goede prijs. Je kan er terecht voor eikenhout, zweeds rabat en betonpoeren. Vandaag besteld is binnen enkele werkdagen thuis geleverd.