Ben jij op zoek naar een stage en heb je Google inmiddels uitgespeeld maar nog geen resultaat? Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden voor jouw droomstage. In dit blog lees je de mogelijkheden om jouw droomstage te vinden!

Stagebemiddelingsbureau 

Via een stagebemiddelingsbureau kan jouw stage zo gefixt worden. Het is een platform waar stages worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan Integrand, een organisatie voor stagebemiddeling en arbeidsmarktoriëntatie. Zij organiseren inhousedagen en carrière-evenementen om studenten kennis te laten maken met het bedrijfsleven. Daarnaast staat op de site een groot aanbod aan verschillende stages en kun je filteren per locatie en studie. Je kunt dus bijvoorbeeld filteren op stage Tilburg of stage bedrijfskunde. 

Via jouw school

Vaak heeft jouw school ook een stagebureau waar je terecht kan voor stages. Zij regelen het contact tussen bedrijven en studenten. Vaak zorgen stagebureaus wel alleen voor afstudeeropdrachten en hebben zij minder aanbod voor eerste-, tweede- en derdejaarsstages. Bij een stagebureau kunnen bedrijven een aanvraag indienen voor een stagiair of stageopdracht. Als student kun je vervolgens door deze stages en opdrachten zoeken en vervolgens solliciteren.

LinkedIn 

LinkedIn is een bekend platform voor het vinden van een baan, maar ook zeker voor het vinden van een stage. Het is een social media platform dat gericht is op professionals. Op LinkedIn kun je jouw professionele portfolio delen. Je kunt daarbij ook een persoonlijk berichtje delen dat je op zoek bent naar een stage. Dit berichtje kunnen mensen liken, delen en op het berichtje reageren zodat het bij zoveel mogelijk mensen terecht komt. Daarnaast kan je ook door de vacatures scrollen. Dit zijn vaker vacatures voor een baan dan voor een stage, dus wellicht is een stagebemiddelingsbureau relevanter. 

Vacaturesites

Tot slot kan je jouw stage vinden via een vacaturesite. Veel bedrijven plaatsen hier hun vacatures op, omdat daar vaker op wordt gezocht dan de vacaturepagina van hun eigen site. Op vacaturessite kun je ook vaak filteren op locatie en dienstverband. Je kunt dus specifiek als dienstverband een stage zoeken. Overigens biedt niet iedere vacaturesite stages aan. Sommigen bieden alleen (bij)banen aan en dus zal je dan ergens anders een stage moeten vinden.