Wanneer je hebt besloten dat je met een life coach in gesprek wilt gaan is het belangrijk om een coach te vinden die goed bij jou past. Het is namelijk belangrijk dat een life coach de juiste vragen weet te stellen. Ook is het van groot belang dat je je comfortabel voelt bij een coach en dat je eerlijk en open durft te zijn in de gesprekken. Alleen op deze manier kun je het meeste uit de coaching sessies halen en grote vooruitgang boeken. Wanneer je te maken hebt met hoogsensitiviteit is het fijn als een coach hier ook ervaring mee heeft. In zo’n geval kun je dan ook het beste gaan voor een gespecialiseerde hsp coach.

Kenmerken van de coach 

Het kan zo zijn dat je een voorkeur hebt voor een mannelijke of een vrouwelijke coach. Ook de leeftijd van een coach kan meespelen in het kiezen voor een bepaalde coach. Sommige mensen vinden het fijn om een coach te hebben van ongeveer dezelfde leeftijd. Voor andere is het daarentegen juist weer fijner om een coach te hebben die ouder is dan zijzelf. Als je hier nog niet over na hebt gedacht is het handig om dit wel te doen voordat je een coach kiest. Het kan natuurlijk ook nog zo zijn dat je hier geen voorkeur. Bij life coaching amsterdam werken meerdere coaches waardoor de kans groter is dat er een coach is die bij jou past. 

De ervaring van een coach 

Om de juiste coach te vinden is het een goed idee om te kijken naar waar verschillende coaches ervaring in hebben. Op die manier ben je er zeker van dat je kiest voor een coach met ervaring op het gebied waarin jij vastloopt. Ook kan de hoeveelheid ervaring in het coachen van mensen meespelen in de keuze voor een coach. Voor sommige mensen is het namelijk erg belangrijk dat een coach al veel andere mensen heeft gecoacht. Door een coach online op te zoeken kun je vaak al veel te weten komen over de ervaring van een coach. 

De aanpak van een coach 

Er zijn verschillende manieren waarop je iemand kunt coachen en elke coach heeft zijn of haar eigen ideeën en manieren. Zo is de ene coach mee down to earth terwijl een andere coach juist heel spiritueel kan zijn. Een van de coaching manieren is motiverende gespreksvoering, waarbij er voornamelijk gericht wordt op het veranderen van gedrag. Bij oplossingsgericht coachen ligt de focus juist weer meer op het motiveren van iemand om zelf tot oplossingen voor problemen te komen. Daarnaast is er ook nog socratisch coachen waarbij het weer heel belangrijk is dat alle vragen kritisch maar niet veroordelend zijn.