Voor veel mannen is het laten uitvoeren van een haartransplantatie vaak een hele stap. Dit komt, doordat het kaal worden bij mannen nog altijd een taboe is. Wanneer je om je heen kijkt, zal je verstelt staan hoeveel mannen tussen de 25 en 35 al kalende zijn. Dat hoeft nog niet te betekenen dat ze ook daadwerkelijk kaal zijn, maar inhammen en een kalende kruin is vaak heel normaal. Vrienden onder elkaar maken hier dan ook nog eens de nodige grappen over, wat bij degene die het aangaat kan zorgen voor een stuk onzekerheid. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende mogelijkheden om hier iets tegen te kunnen doen. Een haartransplantatie is namelijk de perfecte manier om ervoor te zorgen dat jij je kale plekken weer kunt laten voorzien van haar, hoe dit werkt vertellen we je hier.

Intake

Alles begint natuurlijk met een intake. Je moet immers wel weten wat er allemaal mogelijk is, wat de kosten zijn en bovenal hoe lang het duurt voordat je kunt worden geholpen. Tijdens deze intake, zal er worden gekeken naar het haar. Zowel de kwaliteit als de dichtheid kunnen op deze manier worden bepaald. Aan de hand van deze informatie kan er worden gekeken welk type transplantatie mogelijk is en of het met één sessie kan of er meerdere sessies nodig zijn. Daarnaast is het ook van belang dat je volledig gezond bent, aangezien het een best heftige ingreep kan zijn voor velen. Er worden immers toch tal van ‘gaatjes’ in je hoofdhuid gemaakt om de haarzakjes in te plaatsen.

De behandeling zelf

Wanneer uiteindelijk blijkt dat je overal aan voelt en de transplantatie plaats kan vinden, is het goed te weten hoe dit in z’n werk gaat. Je moet er ongeveer rekening mee houden, dat een haartransplantatie gemiddeld tot een volledige dag kan duren. Wel is het goed om te weten, dat wanneer blijkt dat één sessie niet voldoende is er dus nog een dag of een dagdeel nodig zal zijn om de behandeling volledig te kunnen uitvoeren. Op de dag zelf is het zaak dat je je netjes meldt bij de kliniek. Er zullen dan wat foto’s worden gemaakt, zodat je naderhand kunt zien wat de progressie is geweest. Tijdens de behandeling ben je zelf gewoon volledig bij. Nadat de behandeling klaar is, is het tijd om naar huis te gaan. Het uiteindelijke resultaat is gemiddeld na zo’n 8 tot 10 maanden zichtbaar. De haarzakjes moeten zich namelijk gaan nestelen en het haar heeft dan vervolgens even tijd nodig om te kunnen groeien.