Iedereen weet dat het behoorlijk wat kan kosten om meubels te kopen. En helemaal als je veel nieuwe meubels nodig hebt. Ook al kun je gebruik maken van kortingen of shop je in de SALE, meubels blijven een grote uitgave.

Daarom kan het voordelen hebben om in termijnen te betalen. Een bank op afbetaling is minder heftig voor je cashflow. En toch kun je al eerder over de bank beschikken. Zo hoef je dus niet zonder te zitten. In dit artikel lees je meer over meubels op afbetaling. We vertellen je hoe het werkt en waar je op kunt letten.

Zo werkt kopen op afbetaling

Veel mensen vragen zich af hoe dat precies werkt, meubels kopen op afbetaling. Wat je eigenlijk doet, is het aankoopbedrag verspreiden over een langere periode. In plaats van dat je eenmalig een hoog bedrag betaalt, verdeel je dat over verschillende termijnen.

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je in totaal dan niet alleen meer het aankoopbedrag betaalt. Je betaalt ook voor de mogelijkheid om het in termijnen te kunnen betalen. Dit noemen we de kosten voor koop op afbetaling. Ga je dus een tv kopen op afbetaling? Dan betaal je daar meer voor dan je zou doen als je het bedrag in één keer betaalt.

Hier moet je op letten

Er zijn meerdere aspecten waar je bij het kopen op afbetaling rekening mee moet houden. We zetten de drie belangrijkste onder elkaar:

Rente

Allereerst ga je letten op de rente. De hoeveelheid rente die je moet betalen verschilt per verstrekker. Het wordt uitgedrukt in percentages. Voordat je op afbetaling gaat kopen, bereken je eerst wat het totaalbedrag wordt.

Daarna kijk je hoe de rente wordt verspreid. Betaal je rente per termijn? Kijk dan kritisch of je dat termijnbedrag kan en wilt betalen. Het kan geen kwaad om rentepercentages onderling met elkaar te vergelijken.

BKR registratie

Om gebruik te maken van de betaling in termijnen, gaat een verstrekker vaak na of je bent ingeschreven bij het BKR. Het Bureau Kredietregistratie. Hier wordt ingezien hoe jouw financiële situatie op het gebied van leningen en schulden ervoor staat.

Eigendomsvoorbehoud

Ten derde kun je kijken naar eigendomsvoorbehoud. Dit wil zeggen, dat de verkoper eigenaar blijft van het meubel totdat je het bedrag volledig hebt afgelost. Iets om van op de hoogte