We weten allemaal dat de prijzen van energie stijgen. We weten ook allemaal wat we kunnen doen om onze maandelijkse lasten hiervoor te verlagen. We douchen namelijk korter en kouder, we zetten de temperatuur een graadje lager, we verduurzamen ons huis naast nog vele andere maatregelen. Deze maatregelen zijn effectief, we verbruiken hierdoor minder energie waardoor we ook minder geld eraan uitgeven. Maar waar veel mensen niet stil bij staan, is dat er nog een andere manier is om de prijzen op je energierekening terug te dringen. Namelijk, door over te stappen van energierekening en energie vergelijken. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit het beste kunt aanpakken, zodat jij geld kunt besparen.

Kijk naar je huidige abonnement

Allereerst is het handig om te kijken naar je huidige abonnement. Kijk bijvoorbeeld naar de voorwaarden, de prijzen en je eigen verbruik. Wanneer je een abonnement hebt afgesloten met een bepaalde looptijd, is het ook belangrijk om naar de lengte van je looptijd te kijken. Wanneer deze looptijd nog niet is verlopen als jij wilt overstappen van energieleverancier, zul je hiervoor kosten moeten betalen. Deze kosten die je dan moet betalen compenseren de lengte van je looptijd die je eerder beëindigd dan in je contract staat. Wellicht is het in dit geval niet voordelig voor jou om over te stappen van aanbieder. Daarom is het belangrijk om deze zaken eerst te onderzoeken, waarna jij voor jezelf kan bepalen welke optie voor jou het voordeligste is.

Vergelijk het gehele aanbod met elkaar

Wanneer je besloten hebt om over te stappen van energieleverancier, is het tijd om te vergelijken. Je kunt het hele aanbod van leveranciers van energie gemakkelijk en snel vergelijken met een vergelijkingswebsite. Hier staat het gehele aanbod met prijzen en specificaties vermeld. Op basis hiervan kun jij een keuze maken welke aanbieder het beste aan jouw wensen voldoet en welke aanbieder de beste en goedkoopste prijs heeft. Hierna kun je besluiten om over te stappen van leverancier, waardoor jij jaarlijks heel wat geld kunt besparen! Zo kun je niet alleen door minder te verbruiken en meer te besparen op je energieverbruik, maar ook door simpelweg over te stappen van energieleverancier geld besparen. Wanneer je een abonnement afsluit met een langere looptijd, scheelt dit je in de meeste gevallen meer geld dan wanneer je een abonnement op jaarbasis afsluit. Let hierbij wel op dat wanneer je tussendoor weer wilt veranderen van aanbieder, je hiervoor kosten moet betalen. Je abonnement vroegtijdig beëindigen brengt kosten met zich mee, waardoor dit niet in alle gevallen voordelig voor jou is. Dit zijn allemaal zaken waar je aan moet denken wanneer je een nieuw abonnement wilt afsluiten.