Het inrichten van je kantoor is erg belangrijk voor een aangename werkplek. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal zaken waar je op moet letten om verantwoord en fijn te kunnen werken. Het is belangrijk dat je hierbij ook aandacht geeft aan een ergonomisch verantwoorde werkomgeving door bijvoorbeeld een zit sta bureau kopen. Op deze manier voorkom je fysieke klachten die je op korte termijn misschien niet door zult hebben, maar op lange termijn wel degelijk veel invloed op je lichaam kunnen hebben. In deze blog lees je daarom welk kantoormeubilair je nodig hebt om verantwoord te kunnen werken.

Zit sta bureau kopen

We kennen allemaal de slogan ‘zitten is het nieuwe roken’. Wanneer je een kantoorbaan hebt, en je ongeveer acht uur per dag achter je bureau zit te werken, is de kans groot dat je te veel zit. Dit is slecht voor je lichaam en kan langdurige, fysieke klachten met zich meebrengen. Veelvoorkomende klachten kunnen bijvoorbeeld nekpijn en rugpijn zijn. Herken je deze klachten bij jezelf? Wellicht is het dan een goed idee om tijdens je werk ervoor te kiezen om meer te gaan staan. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld elk half uur even op te staan om water, koffie of thee te halen of om simpelweg even je benen te strekken. Een effectievere manier is om een zit sta bureau te kopen. Dit is een verstelbaar bureau, waarbij je zowel zittend als staand je werkzaamheden uit kunt voeren.

Ergonomisch verantwoord

Een zit sta bureau is ergonomisch verantwoord. Hierbij voorkom je namelijk dat je te lang zit, wat erg slecht is voor je lichaam. Voorkomen is in elk geval beter dan genezen, ook als het gaat om lichamelijke ongemakken. Er wordt daarom tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan ergonomisch verantwoord werken. Naast het aanschaffen van een zit sta bureau zijn er andere dingen die je kunt doen om zo verantwoord mogelijk je kantoor in te richten. Het is namelijk ook van belang dat je computer zich op ooghoogte bevindt, zodat jij je hoofd niet hoeft te buigen wanneer je aan het werk bent. Dit is namelijk ook een veelvoorkomende reden voor nekklachten. Klik hier als je een overzicht wilt van ergonomische bureaus die jij kan gebruiken voor het inrichten van je kantoor.