Met een sim only abonnement betaal je alleen voor je belminuten, data en sms’jes. Het is hierbij handig om abonnementen van sim only vergelijken met elkaar. Wanneer je een abonnement hebt waarbij je ook maandelijks betaald voor je telefoon, ben je duurder uit. Bovendien wordt een registratie gemaakt in het BKR, aangezien je in feite schulden hebt voor je telefoon. Het is daarom een feit dat veel mensen een sim only abonnement hebben. Het aanbod en daarmee ook de prijzen verschillen enorm tussen de verschillende aanbieders. In dit artikel leggen we je daarom uit hoe je het beste sim only abonnementen met elkaar kunt vergelijken.

Sim only vergelijken, waar begin je?
Het is als eerste belangrijk om vast te stellen welke je wensen je hebt voor je sim only abonnement. Met een sim only abonnement betaal je een bedrag per maand waarvoor je kunt bellen, sms’en en gebruik maken van internet door middel van data. Je kunt er voor kiezen om hier geen maandelijks limiet op te zetten, zodat je onbeperkt gebruik kunt maken van je bundel. Heb je echter niet zo veel belminuten en data nodig, kun je ervoor kiezen om een abonnement met een plafond te kiezen. Dit betekent dat je een aantal belminuten, sms’jes en data per maand mag verbruiken. Wanneer je hierover heen gaat, zul je extra moeten betalen. Het is allereerst dus van belang dat je kijkt naar hoeveel jij denkt en wilt gebruiken per maand. Hier kun je je keuze van je abonnement baseren. Hoe meer data je verbruikt en hoe meer je belt of sms’t, hoe hoger de maandelijkse kosten zullen zijn.

Vergelijk het aanbod met elkaar

Zoals we al eerder hebben vermeld is er een groot aanbod van sim only abonnementen. Je kunt het gehele aanbod gemakkelijk en snel vergelijken met een vergelijkingssite. Hierbij kun je selecteren op de specificaties waarvan jij graag wilt dat je abonnement dit bevat, waarna je een overzicht krijgt van al het aanbod. Zo kun je in een overzicht kijken welke aanbieder het goedkoopste is, maar ook kun je de verschillende voorwaarden van de abonnementen doorlezen. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing maken voor welk sim only abonnement je wilt kiezen. Lees ook goed naar de voorwaarden van je contract. Kijk voor hoeveel jaar je een abonnement afsluit. Wanneer je namelijk een abonnement afsluit voor één jaar of langer, zullen de kosten wellicht lager uitvallen dan wanneer je een abonnement kiest waarbij je maandelijks kunt opzeggen. Dit is ook een kwestie om mee rekening te houden tijdens je zoektocht naar een passend sim only abonnement.