Een vakantie boeken in de zomer is erg leuk, maar kost vaak ook veel geld. Zeker als je een langere, verdere reis wilt maken. Vliegtickets in de zomer zijn niet goedkoop, maar voor veel mensen is het niet altijd een optie om buiten de zomer te reizen. Wil jij in het hoogseizoen op vakantie, maar toch niet de hoofdprijs betalen? Hieronder vind je de beste tips voor een goedkopere, maar toch hele leuke zomervakantie.

Vliegtickets en hotels

Het is ook zonde om veel geld te betalen voor een heel duur hotel. Zeker als je er zelf op uit gaat met de auto, of als je de hele dag in de stad wandelt. Zul je niet vaak in het hotel te vinden zijn en hier alleen maar slapen? Dan kun je hier natuurlijk geld op besparen. Probeer daarom misschien een leuk, mooi hotel te vinden met wat minder faciliteiten.

Je kunt ook veel geld besparen door je vakantie ruim op tijd te boeken. Hoe langer je wacht, hoe duurder de vliegtickets worden. Probeer daarom gebruik te maken van vroegboekkorting. Is dit geen optie? Dan kun je ook juist lastminute op vakantie gaan. Je zult dan tickets kopen die nog beschikbaar zijn en snel na het boeken vliegen. Soms kun je zelfs morgen al op vakantie na het boeken.

Eten en drinken

Als je op vakantie gaat, geef je vaak niet eens het meeste geld uit aan het reizen zelf. Sommige vakantielanden zijn erg prijzig. Wil je wat geld besparen? Probeer dan een beetje creatief te zijn. Zo hoef je natuurlijk niet iedere dag uit eten te gaan in een restaurant. Zorg dat je iets meeneemt waarmee je zelf eten kunt opwarmen, of regel een kleine barbecue waarop je vlees kunt bereiden. Dit is niet alleen goedkoper, maar kan ook erg leuk zijn.

Hetzelfde geldt voor drinken op een terras. Een biertje en een cola kan al snel veel te duur worden. Zeker in de grote steden. Het is vaak net zo leuk om zelf drinken ergens mee naar toe te nemen. Dit kun je dan opdrinken op een mooie locatie langs te weg, zoals bij een uitkijkpunt, of ergens in de mooie natuur.