De wasstraat, door sommige mensen ook wel de “krasstraat genoemd”! Als het aankomt op het wassen van de auto, lopen de meningen nogal uiteen wat goed is. Dit komt vooral omdat de wasstraat vroeger micro krasjes achterliet. Vooral bij de oudere garde is dit nog vaak de gedachte. Echter is het zo dat de wasstraten in de loop der jaren sterk verbeterd zijn en daarmee de kwaliteit ook. Perfect carwash is hier een goed voorbeeld van. Benieuwd waarom je altijd voor de carwash zou moeten kiezen? Lees hieronder de rest van de voordelen.

Tijd besparing

Eén van de grootste voordelen van de wasstraat is dat het je heel veel tijd bespaard. Daar waar je bij de wasstraat binnen enkele minuten klaar bent sta zelf vaak uren te poetsen. Bij de meeste wasstraten ben je binnen tien minuten klaar, natuurlijk wel afhankelijk van het programma dat je kiest. Wanneer je de auto met de hand wast ben je al snel een paar uur bezig. Tel uit je winst.

Het gemak

Een ander voordeel is het gemak waarmee je auto weer helemaal schoon is. Bij de wasstraat kun je vaak uit verschillende programma’s kiezen. Afhankelijk van hoe smerig je auto is maak je vaak een keuze uit een programma. De wasstraat reinigt daarnaast je auto ook beter op plekken waar jij met de hand niet bij komt. Wanneer je kiest voor extra opties zoals een beschermlaag zul je ook merken dat je auto langer schoon blijft.

Milieuvriendelijk

Wanneer je kiest voor de wasstraat ben je ook nog milieubewuster bezig dan dat wanneer je de auto thuis met de hand wast. De wasstraten hebben vaak systemen die het water hergebruiken om zo waterverspilling tegen te gaan. Ook zeepresten worden gefilterd zodat deze niet in het milieu terecht komen. Dit heb je thuis allemaal niet en heb je dus meer water nodig en alle zeepresten lopen regelrecht het riool in.