Ben je van plan te gaan beleggen? Dan is het belangrijk dat je dit weet! 

Je hoort het ongetwijfeld steeds meer om je heen. Mensen die druk bezig zijn met beleggen in van alles en nog wat. Laat staan de YouTube advertentie video’s die altijd op jou getarget zijn die jou ‘het’ beste advies geven om een passief inkomen te creëren. Er zijn verschillende manieren hoe je kunt beleggen. Denk aan beleggen in onroerend goed, crypto valuta, aandelen en fondsen noem maar op. Echter, er komt veel bij kijken en er zijn verschillende dingen die je goed in je oren moet knopen voor dat je aan de slag gaat. Welke dat zijn leggen wij je aan de hand van deze blog uit! 

Investeer altijd met geld dat je kan missen 

Beleggen is niet zomaar iets, er komen namelijk veel risico’s bij kijken. Veel mensen krijgen vrijwel altijd de alleen maar de succesverhalen te horen, dat deze specifieke personen ontzettend veel rendement hebben gemaakt. Echter, je moet niet vergeten dat deze mensen misschien al wel heel veel geld hebben verloren. Wees daarom bewust met het feit dat je niet zomaar moet gaan beleggen als je het geld er niet voor hebt. Investeer dus altijd met geld die je kunt missen. Denk aan wat geld dat je over de jaren heen bij elkaar hebt gespaard of een erfenis die je hebt gekregen. Niemand wil zichzelf in de financiële problemen werken, dus beleg bewust en accepteer dat je ook geld kunt verliezen. 

Vergt veel tijd en moeite 

Terugkomend op de succesverhalen die je vaak hoort van mensen om je heen die een leuk zakcentje hebben verdiend door te beleggen. Wat je vaak niet hoort, is dat deze mensen misschien wel dag en nacht, tijd en moeite erin stoppen om een goede beleggingsstrategie te maken die uiteindelijk zorgen voor rendement op het geïnvesteerde vermogen. Iedereen wil snel ontzettend veel geld maken, maar zo werkt het leven helaas niet. Duik om deze reden de bibliotheek in, doe grondig onlineonderzoek en spreek met mensen die verstand hebben van de vele manieren van beleggen. 

Vraag altijd advies van een professional 

Tot slot adviseren wij je om altijd een deskundige te spreken in dit vakgebied. Veel mensen beginnen met beleggen om eerder met pensioen te kunnen gaan. Benader om deze reden bijvoorbeeld een pensioenadviseur die jou met alle liefde wilt helpen tot een zorgeloos leven op je oude dag. Ook voor vragen als: wat kost hypotheekadvies kun je vaak bij deze professionals ook terecht.