Heb je een keramische BBQ? Dan kun je een groot aantal maaltijden bereiden, waar je het lekkerste vlees bij gebruikt. Je moet er dan wel voor zorgen dat de smaak van het vlees verbetert. In dit geval kun je bijvoorbeeld kiezen voor een goede BBQ rub. De rubs en andere kruiden zorgen niet alleen voor extra specerijen, maar kunnen de natuurlijke smaak van het vlees verbeteren en goed tot zijn recht laten komen. Maar waarom mogen deze rubs dan niet ontbreken in huis en tijdens jouw volgende BBQ?

Alle kruiden in een BBQ rub

BBQ rubs zijn speciaal bedoeld voor het verbeteren van de smaak van jouw gerechten. Zowel de BBQ rubs als de BBQ kruiden kun je eenvoudig op het vlees strooien, waarna je het goed inwrijft en de stukken vlees op de BBQ legt. De rubs zullen dan in het vlees trekken, waardoor er een geheel andere smaakervaring ontstaat. Je hoeft na het barbecueën van jouw vlees geen andere specerijen meer toe te voegen. Alles is namelijk in de BBQ rub verwerkt. Het maakt het maken van een goede maaltijd een stuk eenvoudiger en je hoeft alleen de keramische BBQ nog op de juiste temperatuur te krijgen.

Een krokante buitenkant van het vlees

De BBQ rubs hebben echter ook nog een geheel andere functie. Het zorgt er namelijk ook voor dat het vlees voorzien is van een krokantere laag. De buitenkant van het vlees is knapperig, terwijl de binnenkant juist weer sappig en zacht blijft. Het dient daarom ook als een goede bescherming van het vlees, zonder dat het overbakken is en je hierdoor vrijwel niet door het vlees heen komt. Jouw vlees blijft te allen tijde voorzien van de eigen sappen en smaak en laat jou genieten van de extra smaakbeleving van de krokante buitenkant.

De beste BBQ in huis

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk kunt genieten van de BBQ rubs en kruiden moet je ook een goede BBQ in huis halen. Een keramische BBQ kopen kan in een groot aantal varianten en de functionaliteiten verschillen per model. Je hebt hierdoor voldoende mogelijkheden om de BBQ aan jouw wensen aan te sluiten en iedere BBQ met vrienden tot een groot succes te maken. Zowel in de zomermaanden als de winter geniet je van het malse vlees en de lekkerste smaken met de rubs.