Met de huidige inflatie wordt het leven steeds duurder. En dat vindt niemand leuk. Daarom is het fijn als je op de duren dingen in het leven een beetje kan besparen. Nu is het mogelijk om de kosten op je iPhone flink te verlagen door een refurbished iPhone te kopen. Bovendien ben je dan ook nog eens groen bezig. Meer weten? Lees dan even dit blog!

Een refur-what?

Het klinkt misschien wat onbekend, maar refurbished betekent eigenlijk gewoon ‘gereviseerd’. Refurbished iPhones zijn iPhones die zijn gebruikt, van A tot Z opgeknapt en vervolgens weer worden verkocht. Ze zijn goedkoper omdat er geen nieuwe onderdelen hoeven te worden geproduceerd. Daarnaast ben je met een refurbished aankoop ook nog eens klimaatneutraal bezig, omdat je niet hebt gekozen voor de aanschaf van een gloednieuwe iPhone. Had je dat wél gedaan, dan had je Apple en andere bedrijven gestimuleerd om meerdere ertsen uit de grond te trekken, waardoor er meer CO2-uitstoot vrij zou komen. Bovendien had dat ook nog eens liters water gekost.

Oké, refurbished. Maar welke iPhone is dan interessant?

Er is een heel scala aan refurbished iPhones waar men uit kan kiezen. Zo is er de iPhone 8 refurbished uit 2017, die over een mooi, compact 4,7 inch beeldscherm beschikt. Het toestel beschikt daarnaast over een 12MP camera en heeft een A11 Bionic chip. Hierdoor kan je lekker gamen en vloeien series kijken. Een ander mooi toestel uit 2017 is de iPhone X refurbished. Dit toestel is tegelijkertijd met de iPhone 8, maar heeft een totaal ander design, met een vrijwel volledig randloos scherm en Face ID. Met Face ID ontgrendel je je iPhone door het tonen van je gezicht.

Modern, compact toestel

Behoeft aan een compact toetel maar wel met de technieken van nu? Dan is de iPhone SE 2020 refurbished een zeer interessant toestel. Hij lijkt sprekend op de iPhone 8, alleen heeft dit toestel meerdere moderne toevoegingen. Zo beschikt het toestel over een 4,7 inch LCD-scherm, maar heeft het wel een A13 Bionic chip. Dankzij deze chip gaat alles een stuk soepeler dan op de iPhone 8 en iPhone X. Ook dit toestel heeft een 12MP camera.

Conclusie

Dus, de vraag welke je moet kopen kan lastig zijn. Laat me je helpen. Wil je prachtige foto’s kunnen maken? Kies dan de iPhone X. Dit toestel heeft namelijk twee lenzen. Wil je het snelste toestel? Dan doe je er goed aan om te gaan voor de iPhone SE 2020. Wil je het voordeligste toestel? Dan is de iPhone 8 een zeer geschikte keuze. Let er wel op dat je je refurbished iPhone koopt bij een partij met het keurmerk Refurbished! Dan weet je zeker dat je goed zit.