Steeds meer mensen vinden het lastig om gezond te eten. Zeker nu de prijzen flink zijn gestegen. Makkelijk en betaalbaar is niet meer zo eenvoudig als het klinkt. De koopkracht van de gemiddelde consument is flink gedaald. Dit maakt dat steeds meer consumenten op zoek gaan naar manieren om te besparen. Gelukkig is er ook in de huidige tijd van inflatie veel mogelijk. Met behulp van de volgende vier tips moet het zeker lukken om meer geld te besparen in de supermarkt.

1.      Kies voor een betaalbare supermarkt

Het maakt al veel verschil voor welke supermarkt je kiest. Een supermarkt in de buurt van mijn locatie is snel gevonden. Maar is dit ook wel de goedkoopste bij jou in de buurt? Het is verstandig om voor een discounter zoals de ALDI te kiezen. Dit zijn supermarkten die kwalitatieve producten tegen scherpe prijzen kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld doordat ze minder personeel gebruiken, lokaal inkopen en meer huismerken aanbieden.

Vergelijk regelmatig de supermarktprijzen. Het loont ook om vooral de aanbiedingen te kopen. Maak elke week een boodschappenlijstje op basis van de aanbiedingen. Bepaal hiermee pas wat er gegeten gaat worden. Door enkel met aanbiedingen te kopen, kan er veel bespaard worden. Kijk ook welke ALDI filialen er in de buurt zijn. Wellicht is deze slechts een klein stukje fietsen en een heel stuk betaalbaarder. Zeker de moeite waard om te onderzoeken.

2.      Vermijd voorgesneden groenten

Mensen zijn steeds meer gehaast. Daardoor zijn we vaker op zoek naar manieren om tijd te besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorgesneden groenten. Toch is dit een stuk duurder dan wanneer een heel stuk groente wordt genomen. Een hele bloemkool is soms zelfs de helft goedkoper dan een zak met voorgesneden bloemkoolroosjes. Bovendien zit er meer in. Hierdoor kan er vaker van gegeten worden. Kies bij voorkeur voor seizoensgroente- en fruit. Deze zijn nog scherper in prijs.

3.      Minder frisdrank

We maken ons eigenlijk allemaal wel eens ‘schuldig’ aan het drinken van frisdrank. Een glaasje cola of sinas is in bijna elk huis wel te krijgen. Toch hangt hier best een prijskaartje aan. In 2023 zullen de prijzen nog meer stijgen doordat de belasting op alcoholvrije dranken waar suiker in zit hoger zal worden. Deze suikertaks kan er mogelijk toe leiden dat mensen frisdrank sneller zullen laten staan. Een goede manier om kosten te besparen is dus door minder frisdrank te kopen. Met water en thee kan er wekelijks zelfs tot wel tientallen euro’s worden bespaard.

4.      Doe slechts één keer per week boodschappen

Mensen zijn snel geneigd om meer te kopen dan nodig als ze een supermarkt bezoeken. Verleidingen liggen nou eenmaal op de loer. Daarom is men vaak duurder uit als ze dagelijks boodschappen doen. Er kan veel geld bespaard worden door wekelijks een boodschappenlijstje te maken en enkel op dat moment boodschappen te doen. Pin eventueel elke week geld voor dit moment. Zo ben je minder snel geneigd om toch iets extra’s mee te nemen en blijven de kosten binnen de perken.