Ben jij een ondernemer in Nederland? Chapeau, want het is zeker niet makkelijk om een bedrijf te managen. Er zijn allerlei zaken waar je rekening mee moet houden. Daarbij zijn negatieve verrassingen iets wat je zeker niet mee wilt maken. Met name onbetaalde facturen kunnen aardig irriteren en je eigen financiële situatie stressvol maken. Heb jij momenteel last van klanten die facturen niet betalen? Lees dit artikel dan aandachtig door. Je leert hier namelijk precies wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat er wel aan jouw facturen wordt voldaan.

Een herinnering sturen

In de eerste plaats is het belangrijk om een herinnering te sturen naar jouw klanten. Jouw klanten zijn immers ook maar mensen. Het komt geregeld voor dat een klant niet expres een factuur nog niet betaald heeft. Daarom is het zaak om niet onmiddellijk extreme maatregelen te nemen. Begin daarom door eerst een herinnering te sturen dat je factuur nog niet door hem of haar is betaald. Het beste kun je dit per mail of brief doen. Dit is namelijk een officieel bewijs dat je deze herinnering hebt verstuurd en kan je eventueel voor de rechter helpen om je zaak te winnen.

Een advocaat inhuren

Heb jij al enkele herinneringen verstuurd en is je factuur nog steeds niet voldaan? Dan wordt het tijd om te kijken naar meer ingrijpende maatregelen. De eerste stap is om een advocaat in te huren. Met bijvoorbeeld een advocaat in Eindhoven kun je overleg voeren over wat het beste juridische plan van aanpak is om je geld te krijgen. Met de juiste expertise kan het ineens een stuk makkelijker zijn om aan je geld te komen. Vaak bibberen de meeste klanten al wanneer een advocaat een brief naar ze stuurt omdat ze wanbetalers zijn. Dit is dan ook zeker een goed idee om te doen.

Maak gebruik van een incassobureau

Tot slot is het ook slim om gebruik te maken van een incassobureau. Incassobureaus zijn gespecialiseerd in het innen van geld van wanbetalers. Daardoor kun je van hun verwachten dat ze alle methodes aangrijpen om op een legale manier ervoor te zorgen dat je facturen worden betaald. Ook deze optie kan dus waardevol zijn.