Iedereen maakt zich wel eens zorgen over zijn of haar belastingen. Doe ik het wel goed? Zit er een fout in mijn aangifte? Wat voor belastingpercentage geldt hier voor? Voor sommige mensen staat er meer op het spel dan voor anderen. Gelukkig kan het inhuren van een fiscaal advocaat je helpen bij de voorbereiding op het belastingseizoen, zodat je je er minder zorgen over hoeft te maken. Door een beetje kennis van fiscaal recht in huis te halen, kan jij rustig door! Hieronder vind je slechts een paar redenen waarom je een fiscaal advocaat nodig zou kunnen hebben aan jouw zijde als je te maken krijgt met de belastingdienst.

Je hebt een klein bedrijf

Als je een klein bedrijf hebt, is het inhuren van een belastingadvocaat extra belangrijk. Kleine bedrijven moeten weten hoe ze moeten omgaan met de belastingdienst, de loonlijst en de belastingen voor hun werknemers en zichzelf. Een fiscaal advocaat kan jou helpen jouw bedrijf zo op te zetten dat het vanaf de eerste dag soepel loopt.

Je hebt hulp nodig met een nalatenschap

Een trust is een regeling waarbij een persoon (de trustee) goederen beheert ten gunste van een ander (de begunstigde). Een testament is een juridisch document waarin is vastgelegd hoe jouw nalatenschap bij je overlijden moet worden verdeeld. Een levende trust kan een erfenis vermijden wanneer je overlijdt, aangezien het een eigen entiteit wordt en niet het erfenisproces hoeft te doorlopen.

Met een volmacht kan iemand anders financiële en andere belangrijke zaken voor je regelen als je dat zelf door ziekte of letsel niet meer kunt.

Je weet niet hoe je fraude moet voorkomen

De belastingdienst houdt een lijst bij van de meest voorkomende gevallen van belastingfraude. Het zijn er veel, en ook al ben je misschien niet het doelwit van een specifieke oplichter, toch is het belangrijk dat je weet op wat voor dingen je moet letten.

Als je jouw rechten als belastingbetaler niet kent of niet zeker weet hoe je fraude kunt voorkomen, is het inhuren van een belastingadvocaat een goede manier om hulp te krijgen. Belastingadvocaten kunnen je helpen met allerlei zaken die te maken hebben met inkomstenbelasting – van het plannen van jouw zakelijke financiën en investeringen (die van invloed kunnen zijn op je belastingen), tot het helpen met jouw aangifte elk jaar op tijd en accuraat in te dienen, zodat de overheid niet meer geld verschuldigd is dan ze al doet!