Sinds een paar jaar wordt het aanbod webshops alleen maar groter. Logisch ook als je kijkt hoe gewend men tegenwoordig is aan online shoppen. Wil je hiervan profiteren en zelf ook een webshop beginnen? Een van de belangrijkste keuzes die je dan moet maken is welke betaalmethoden je aanbiedt op je webshop. In dit artikel behandelen we 4 betaalmethoden die echt niet mogen ontbreken in een hedendaagse webshop. 

Internetbankieren 

Internetbankieren is de populairste betaalmethode van Nederland. Maar wat houdt het precies in? Kort gezegd werkt betalen via internetbankieren als volgt: je logt in op een betaalde omgeving of via een betaalscherm en geeft opdracht tot een SEPA-overschrijving tussen jouw bankrekening en die van de andere partij. Er zijn meerdere betaalmethoden die op deze manier werken, maar veruit de bekendste is iDEAL. Wij raden dus zeker aan om iDEAL op je webshop aan te bieden. Andere aanbieders zijn Bancontact, Giropay en meer. 

Achteraf betalen 

Steeds meer Nederlandse consumenten maken gebruik van achteraf betalen. Het is daarom als eigenaar van een webshop belangrijk om deze betaalmethode aan te bieden. Hiermee verhoog je niet alleen de conversie, maar boost je ook nog eens je gemiddelde orderwaarde. De bekendste aanbieders van achteraf betalen zijn Klarna, Afterpay en Bilink.  

Kaartbetalingen 

Naast internetbankieren is ook het aanbieden van kaartbetalingen essentieel voor een succesvolle webshop. Hierbij moet je vooral denken aan creditcards. Dit is eigenlijk een soort achteraf betalen: bij een creditcardbetaling vraag je in feite een persoonlijke lening aan bij de creditcardmaatschappij, die je aan het eind van de maand weer afbetaalt. Essentiële aanbieders hiervan zijn o.a. Visa, Mastercard, Maestro en Amercian Express. 

Gespreid betalen 

Een andere belangrijke betaalmethode die je niet mag vergeten is gespreid betalen. Hiermee kunnen klanten in termijnen betalen. Dit is vooral belangrijk als je vrij dure producten aanbiedt, zoals witgoed of meubels. Klanten zullen deze sneller aanschaffen als ze ook in termijnen kunnen betalen. Wil je deze betaalmethode integreren in je webshop, kies dan in elk geval voor In3 en SprayPay.