Mocht jij een hackton willen organiseren, dan doe je dat waarschijnlijk om een vraagstuk snel op te lossen. Het woord hackton is een mix van de twee woorden hack en marathon. In het verleden werd een hackton georganiseerd door bedrijven die software of hardware in een zeer korte periode wilde ontwikkelen. Vaak ging het hierbij dan om een periode van maximaal twee dagen. Tegenwoordig kiezen ook andere bedrijven ervoor om dit te organiseren. Dit wordt gedaan om bepaalde vraagstukken op te lossen en uiteraard doe je dit met je volledige team. Hierbij is het belangrijk dat iedereen inbreng kan hebben en dat jullie uiteindelijk tot de beste oplossingen komen.

Een hackton organiseer je bij verschillende uitdagen

Binnen een bedrijf kunnen er verschillende vraagstukken zijn die als een uitdaging gezien kunnen worden. Mochten er binnen jouw organisatie bepaalde vraagstukken zijn die momenteel niet opgelost kunnen worden, dan kan een hackton organiseren de juiste oplossing zijn. 

Problemen die opgelost kunnen worden door een hackton bevatten allemaal bepaalde kenmerken. Zo zal het probleem helder moeten zijn, zal het uniek moeten zijn en is het niet helder geformuleerd. Ook heeft het probleem meerdere oorzaken en raakt het meerdere stakeholders. 

Wicked problems

Een hackton organiseer je voor wicked problems. Mooie voorbeelden hiervan zijn: hoe kunnen we de werkloosheid bestrijden en hoe kunnen we klimaatneutraal bouwen.

Design thinking methode

Ben jij op zoek naar een andere innovatie methode, dan zou je ook voor de design thinking methode kunnen kiezen. Dit is een zeer innovatieve methode waarbij men ervoor kiest om producten en diensten te ontwikkelen die perfect zijn voor de doelgroep. Mocht jij aan de slag willen gaan met de design thinking methode, dan is het zeker een goed idee om op zoek te gaan naar naar een partij die jou hier alles over kan leren. Zo zijn er speciale cursussen die ervoor zorgen dat jij straks alles te weten komt over de design thinking methode. Tevens zijn deze cursussen er ook voor als jij een hackton wilt organiseren. Maak gebruik van Google en ga op zoek naar een goede partij die jou hierbij kan helpen.