Een webshop is een geweldige aanvulling op elk bedrijf, omdat het je in staat stelt jouw producten aan de wereld te tonen. Het is als een virtuele winkel, en als je al een e-commerce website hebt, kan je deze met slechts een paar klikken opzetten. Je zal in staat zijn om jouw producten gemakkelijk te verkopen en bestellingen van klanten die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden op te nemen – en die klanten zullen in staat zijn om jouw producten te kopen met 1 klik op de knop. In dit artikel bespreken we waar je rekening mee moet houden wanneer je een webshop laat maken, en met welke kosten je rekening moet houden. Een klein tipje van de sluier, webshop laten maken kosten zijn van verschillende factoren afhankelijk.
Hoe je een webshop kan laten maken
Als eerste moet je op zoek gaan naar een ontwerper die weet wat hij doet. Ze moeten in staat zijn om je te helpen erachter te komen wat jouw klanten willen, maar ook wat mogelijk is binnen je budget. Werken met een ontwerper zal je toelaten om de exacte functionaliteit en uitstraling die je wilt voor jouw site te krijgen. Wanneer je op zoek bent naar een ontwerper, zorg ervoor dat je hun portfolio bekijkt en zorg ervoor dat ze andere websites hebben gemaakt die qua stijl en functie vergelijkbaar zijn met wat jij zoekt. Als ze niet hebben gewerkt aan sites zoals degene die je wilt, is er geen garantie dat ze in staat zullen zijn om kwalitatief het werk te leveren die jij graag wilt.
Een webshop laten maken kosten
Webwinkels zijn een stuk duurder om te maken dan eenvoudige websites. Websites kunnen in minder dan een uur worden gemaakt en vereisen geen kennis van codering, terwijl webwinkels complex zijn en een uitgebreide planning vereisen.
Codering is de taal waaruit websites en webwinkels zijn opgebouwd. Een website bestaat uit HTML, CSS en Javascript. HTML is de basiscode die jouw browser vertelt hoe de woorden en afbeeldingen op een pagina moeten worden gerangschikt; CSS wordt gebruikt om die informatie te ordenen in een visueel aantrekkelijk formaat; en Javascript wordt gebruikt om interactiviteit aan je site toe te voegen, zoals formulieren of diavoorstellingen. Webwinkels daarentegen gaan nog een stap verder door database-functies (je moet al je producten in een database opslaan) en winkelwagen-functies (je moet bestellingen van gebruikers naar je database doorsturen) op te nemen.