Ben jij pasgeleden begonnen met je eigen bedrijf of sta je in de startblokken om te ondernemen? Dan zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden, want ondernemen is niet zomaar iets. Van het aantrekken klanten en het onderhouden van samenwerkingen. Bovendien moet je ook nog een heel team goed laten functioneren om de klanten te voorzien in hun behoeften. Wij zijn daarom voor je aan de slag gegaan en hebben een aantal zaken op een rijtje gezet die je niet moet vergeten als je een eigen bedrijf begint. Dus lees snel verder voor meer informatie!  

Boekhoudsysteem 

Als ondernemer wil je dat alle werkzaamheden zo efficiënt mogelijk verlopen. Tijd is geld, dus het is logisch dat je alle bloed, zweet en tranen die je in je eigen bedrijf stopt ook rendeert. Een tool die zeker niet mag ontbreken binnen je organisatie, is een goed werkend boekhoudsysteem. Met deze software kun je gemakkelijk facturen maken en versturen naar klanten en partijen waar je mee samenwerkt. Ook kun je eenvoudig Btw-aangifte doen en heb je een handig overzicht van alle betalingen die wel en niet zijn gedaan. Het is een investering, maar het is een absolute must voor een bedrijf om een goed werkend boekhoudsysteem aan te schaffen. Niemand wil allerlei blauwe brieven ontvangen met boetes, omdat je het overzicht kwijt bent van dingen die allang betaald moesten worden.  

CRM-systeem 

Wil jij altijd het beste advies aan je klanten geven? Dan is een CRM-systeem een perfecte tool om perfect in te spelen in de behoefte van de klant. Met een CRM-systeem heb je eenvoudig alle klantinformatie op een rijtje staan. Denk maar aan de producten en/of diensten die zij afnemen, notities die gemaakt zijn tijdens besprekingen, einddatum van het contract noem maar op! Bovendien biedt een systeem als dit je de mogelijkheid om up- en cross-selling te realiseren.  

Personeelszaken 

Tot slot draait je business op de kwaliteiten van je personeel. Het is hierom ontzettend belangrijk om je team goed te coachen en op te leiden tot ware professionals. Zorg er dus altijd voor dat je tijd en geld beschikbaar stelt zodat zij ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Daarnaast zijn juridische zaken ook erg belangrijk om goed organiseert te hebben. Denk aan contractuele zaken als: loonafspraken, primaire en secondaire voorwaarden, transitievergoedingen of een vaststellingsovereenkomst 

Ben je werknemer? Je transitievergoeding berekenen doe je bij Juridisch Platform!