Heb je een nieuw magazijn en wil je deze inrichten? Of wil je je huidige magazijn een nieuwe indeling geven? Dan doe je er goed aan om van tevoren een plan van aanpak te maken. Zo voorkom je dat later allerlei spullen opnieuw moet verplaatsen. Maar hoe richt je je magazijn dan optimaal in? Lees verder en ontdek!

Zorg dat je de over de juiste spullen beschikt

Nog voordat je met alle artikelen begint te sjouwen is het belangrijk dat je over de juiste spullen beschikt. Als je gaat sjouwen is een elektrische pompwagen geen overbodige luxe. Hiermee kun je eenvoudig en veilig zware spullen verplaatsen. Ga ook na hoe hoog je de stellingen wilt hebben en hoeveel stellingen je nodig hebt. Wanneer je hoge stellingen hebt is het aan te raden om een elektrische stapelaar aan te schaffen, zodat je zware spullen niet zelf hoeft te tillen.

De onderverdeling van artikelen

Het op een logische manier indelen van je artikelen is essentieel voor een efficiënt magazijn. Zorg dat je je hardlopers vooraan plaatst, zodat de orderpickers niet steeds helemaal naar achteren hoeven te lopen om deze te pakken. Daarnaast is het handig om op basis van productcategorie of merk de producten te plaatsen. Zo weet de orderverzamelaar precies waar hij of zij moet kijken.

Overige belangrijke zaken

Zorg dat je alle stellingen voorziet van correcte labels met het productnummer en de productnaam. Zo kunnen ook nieuwe medewerkers altijd snel en goed de producten vinden. Daarnaast gaat het bij veel bedrijven fout in het bijhouden van de voorraad. Op korte termijn merk je hier niets van, maar op lange termijn krijg je te maken met grote voorraadverschillen. Dit resulteert weer in dat alles moet worden nageteld. Het verwerken van derving en andere zaken waar mogelijk voorraadverschil door kan ontstaan is dan ook essentieel voor een efficiënt magazijn.