Ben jij je aan het oriënteren voor een nieuwe keuken? Dan zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Wat voor type keuken kies je? Ga je voor een landelijke keuken of toch een keuken in Engelse stijl? Welke kleuren ga je gebruiken? En welke apparaten vind je belangrijk? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je een keuken kiest. Lees nu verder en ontdek hoe je ervoor zorgt dat je de juiste keukenapparatuur kiest!

Wat bedoelen we allemaal met keukenapparatuur?

Keukenapparatuur omvat alle apparaten in je keuken. Hieronder behandelen we ieder apparaat en waar je op moet letten bij het maken van een keuze:

Fornuizen

Bij het kiezen van keukenapparatuur kan het fornuis niet ontbreken. Maar tegenwoordig is een gasfornuis al niet meer de standaard. Je kunt namelijk ook kiezen voor inductie of keramisch koken. Een keramische of inductieplaat is beter voor het milieu, maar ook veiliger voor kinderen omdat deze niet lang warm blijven.

(Combi)oven of magnetron

Een goede oven is onmisbaar in iedere keuken. Maar wil je daarnaast ook een magnetron? Of ga je voor een combi-oven? Hier dien je goed over na te denken. Een combi-oven is het meest praktisch qua ruimte. Wanneer je een grote oven wilt is veelal handiger om een losse magnetron in je keuken op te nemen (voor zaken als brood ontdooien etc.)

Vaatwasser

Als je investeert in een nieuwe keuken is het zeker aan te raden om hier een vaatwasser in op te nemen. Dit bespaart je een hoop tijd en moeite! Maar wat vind je belangrijk aan een vaatwasser? En hoe groot moet deze zijn. Er zitten verschillen in energiezuinigheid tussen verschillende vaatwassers.

Afzuigkap

Last but not least, de afzuigkap. Naast dat deze goed moet functioneren is deze ook van grote invloed op de uitstraling van de keuken. Wanneer je een eiken keuken hebt wil je natuurlijk niet dat de afzuigkap niet aansluit op de stijl van de keuken. Neem dit mee in je overweging.