Ben jij het interieur van je woning aan het veranderen? Of wil je gewoon even helemaal iets nieuws? Kies dan voor ander meubilair. Maar welk meubilair kies je? En wat past het beste bij jouw stijl? Je leest het in dit artikel!

Hoekbank of toch niet?

Meubilair is essentieel voor de sfeer thuis. Een hoekbank is bijvoorbeeld erg gezellig om ’s avonds op plaats te nemen met het hele gezin. Echter moet je hier wel de ruimte voor hebben en moet het maar net aansluiten op je interieur. Je kun als alternatief ook kiezen voor bijvoorbeeld twee losse banken zonder voetstuk.

Stoelen

Enkel stoelen als meubilair zien we tegenwoordig nog weinig. Wanneer dit aansluit op jouw interieur behoort dit zeker tot de opties. Maar in praktijk zien we vaak dat stoelen worden gecombineerd met bijvoorbeeld een bank. Zo heb je het beste van beide werelden.

Zitzakken

Je zou er misschien niet gelijk aan denken, maar wat dacht je van zitzakken? Een zitzak is zeer geschikt voor als je een speels karakter wilt toevoegen aan je interieur. Je kunt zitzakken gebruiken als opvulling naast je andere meubilair, maar je kunt deze ook exclusief in de kinderkamers of speelkamer plaatsen. Hiervoor zijn weer speciale kinderzitzakken verkrijgbaar.

Welke stijl kies jij?

Uiteindelijk blijft het kiezen van meubilair een kwestie van smaak. Wel is het aan te raden om één vaste stijl aan te houden. Kies een kleurcombinatie en ga hiermee aan de slag. Laat bijvoorbeeld de primaire kleuren terugkomen in de bank of stoelen en de secundaire kleur in een zitzak of kussens. Zo creëer je een mooi contrast en kun je snel een nieuwe stijl realiseren. Dit geldt ook voor de meubels zelf, het mooiste is om vintage meubels te combineren met vintage meubels en bijvoorbeeld industriële meubels met andere industriële meubels. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, maar dit is de vuistregel in designerland.