We leven anno 2021 middenin een klimaatcrisis. Waar deze in de voorgaande decennia nog werd ontkent, kunnen we hier tegenwoordig echt niet meer om heen. Het is dan ook een probleem dat we gezamenlijk dienen op te lossen. Een individu dient hier natuurlijk voor zichzelf mee bezig te zijn, maar ondernemingen dienen hier als onderneming mee bezig te zijn. Je draagt als onderneming een soort voorbeeldfunctie naar jouw medewerkers en dient hier dus het goede voorbeeld in te geven. Een manier om hier goed aan bij te dragen is middels de aanschaf van elektrische leaseauto’s. In deze blog vertellen we je dan ook graag waarom elektrische leaseauto’s ook een mooie oplossing voor jouw onderneming kunnen zijn!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een term die je als ondernemer ongetwijfeld veel langs hoort komen. Er is niet per se één manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar het is in ieder geval belangrijk dat je hier als onderneming mee bezig bent. Door duidelijk met het maatschappelijk verantwoord ondernemen bezig te zijn krijgt de buitenwereld het idee dat je om het klimaatprobleem geeft en je actief bezig bent met het oplossen ervan. Een manier om dit te laten zien is bijvoorbeeld door het elektrische auto leasen. Wanneer buitenstaanders jouw personeel in elektrische auto zien rondrijden, dan ziet men dat je actief bezig bent met het verhelpen van het klimaatprobleem en dat je hier daarnaast ook nog eens geld in wilt investeren! Het rijden van een elektrische leaseauto is over het algemeen namelijk iets duurder dan het rijden in een niet-elektrische leaseauto. Het stukje reputatie dat je hiermee opbouwt is echter onbetaalbaar en dit zorgt ervoor dat de investering het dubbel en dwars waard zal zijn.

Ontwikkelingen in de markt

Waar een elektrische auto vroeger beduidend minder goed presteerde dan een niet-elektrische auto worden de verschillen tegenwoordig steeds kleiner. Je hoeft je anno 2021 bijvoorbeeld geen zorgen meer te maken om het feit of de auto wel genoeg afstand kan afleggen op één batterij. Neem bijvoorbeeld de Ford Mustang Mach E. Deze elektrische auto heeft een actieradius van maar liefst 450 kilometer. Dit moet voor het grootste deel van de Nederlanders met een leaseauto meer dan genoeg zijn om iedere dag het woon-werkverkeer mee te volbrengen.