Wil jij jouw bijeenkomst naar een hoger niveau tillen en hiervoor spreker(s) boeken of inhuren? Een heel interessant idee. Sprekers zijn vaak expert of ervaringsdeskundige binnen een bepaald vakgebied of domein. Hierdoor weten ze als geen ander te vertellen over de nieuwste trends of ontwikkelingen binnen hetzelfde vakgebied. Vroeger waren sprekers vooral wetenschappers of onderzoekers. Echter heeft de spreker in het algemeen ook een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld ook veel (voormalig) topsporters welke vandaag de dag motiverende en of inspirerende verhalen vertellen als spreker. 

Bekende of onbekende sprekers?

Steeds meer bekende mensen worden spreker. Hierdoor is het voor organisatoren van evenementen of bijeenkomsten erg interessant om een bekende spreker uit te nodigen. Een bekende naam als spreker is nu eenmaal een grotere eye-catcher voor potentieel publiek dan een geheel onbekende naam. Toch kan een relatief onbekende spreker misschien een veel beter of relevanter verhaal vertellen aan zijn publiek. Daarom adviseren wij je in deze blog om je niet blind te staren op grote en bekende namen als spreker. Geef bijvoorbeeld jong sprekerstalent eens de kans. Benieuwd naar de opkomende talenten van dit moment? 

Evenement op locatie?

Een belangrijke vraag welke je jezelf moet stellen voordat je een spreker gaat boeken of inhuren, is of je het evenement op locatie of online wil doen. Er zijn bijvoorbeeld sprekers welke koning van de interactie zijn. Deze sprekers zijn dan uitermate geschikt voor evenementen op locatie. Ze kunnen namelijk gemakkelijk het gesprek aangaan met het publiek. Maak hier ten alle tijde een goede afweging in voor dat je besluit welke spreker(s) je wilt boeken of inhuren voor jouw evenement. 

Speakers Academy helpt je verder

Tegenwoordig zijn er veel platformen waar je sprekers kunt boeken of inhuren voor jouw evenement. Maar waar moet je beginnen? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kleiner platform met enkele aangesloten sprekers. Ook kun je eens kijken bij grotere platformen. Speakers Academy, al meer dan 25 jaar hét sprekersplatform, werkt al jaren samen met de allerbeste (inter)nationale topsprekers. Het grote voordeel van Speakers Academy is dat het je compleet weet te ontzorgen. Je kunt contact opnemen met Speakers Academy en ze voorzien van wat informatie. Vervolgens zullen de consultants van Speakers Academy altijd die ene geschikte (inter)nationale topspreker aan jouw evenement weten te koppelen.