Is er een nieuw apparaat in je bedrijf dat niet voor iedereen even duidelijk te besturen of breng je binnenkort een product uit die enige uitleg nodig heeft? Natuurlijk kun je dit ook in een tekst uitleggen, maar nog beter is het als je een instructievideo laat maken. In een instructiefilm kun je duidelijk uitleggen hoe iets werkt en door de combinatie van tekst en beeld komt het goed over. In een video kun je namelijk veel meer uitleggen dan alleen in een tekst. Als een product of apparaat in het bedrijf wat ingewikkelder is, kan investeren in een instructiefilm nooit kwaad. Niet alleen geef je meer informatie in een video, je helpt er ook veel mensen mee.

Besteed het maken van een instructievideo uit

Instructiefilms zijn er om mensen meer informatie te geven over een bepaald product of apparaat en ze hiermee op weg te helpen. Dan is het wel handig om een duidelijke en goede instructievideo te hebben, anders kom je nog niet ver. Naast dat het veel tijd scheelt, is het sowieso een aanrader om het maken van een instructiefilm uit te besteden. Als je een professionele filmmaker een video met instructies laat maken, natuurlijk in samenwerking met jou, dan weet je zeker dat het goed wordt gedaan. Een bedrijf dat je hiermee kan helpen is Beeldspraak. Zij verzorgen het filmen tot het editen en maken in samenspraak met jou een duidelijke instructie in videovorm.

Een duidelijke uitleg via een videovorm

Een uitleg via video is erg duidelijk. Natuurlijk zijn er niet voor niks handleidingen, maar toch is een video nog beter. Mensen zijn namelijk visuele leerlingen en leren veel meer als ze iets zien. In een video kun je ook veel meer vertellen over een product dan alleen in een tekst. Daarom is het uitleggen via een video een stuk duidelijker. Daarnaast kun je in video’s ook reclame plaatsen en een idee geven over het bedrijf.