Een slechte adem, gevoelige tanden en tandvlees of het gevoel dat je mond niet altijd echt schoon of gezond is? Dan is het tijd daar wat aan te doen. Deze en andere mondproblemen kun je oplossen door het gebruik van diverse middelen zoals tandpasta of speciale kauwgom maar ook door te spoelen met mondwater. Niet zo’n held met spoelen of gorgelen? Kies dan een mondwater dat alleen natuurlijke ingrediënten heeft zodat het geen probleem is mocht je soms wat doorslikken. 

Maak de keuze wat makkelijker 

We hebben diverse biologische mondwaters voor je uitgezocht en noemen de belangrijkste kenmerken. Zo weet jij beter welk mondwater je kunt kiezen en heb je er het meeste baat bij. Er zijn zoveel soorten te koop dat de keuze anders nog wel eens moeilijk zou kunnen zijn omdat je niet precies weet welk mondwater goed bij je past en waar je daadwerkelijk wat aan hebt.  

TonsilFresh en Oravall mondwater zijn goede keuzes 

Om te beginnen noemen we de mondwaters van zowel TonsilFresh als Oravall. Beide mondwaters hebben dezelfde natuurlijke ingrediënten zodat hun werking ook identiek is. Het mondwater bestrijdt de oorzaak van allerlei problemen in de mond en helpt daarnaast bij het verkrijgen van witte tanden. De bacteriën doorgaans veroorzaakt door schadelijke bacteriën. Als je deze goed aanpakt zullen het er snel minder worden en komen er ook geen nieuwe meer bij. Het mondwater bevat actieve zuurstof en daar houden bacteriën niet van. Groot voordeel van beide soorten is dat ze enkel de slechte bacteriën aanvallen en de goede met rust laten.  

Geen stoffen in het mondwater die mogelijk problemen veroorzaken 

Het mondwater heeft een pepermuntsmaak die meteen zorgt voor een frisse mond en adem en je klachten verlicht. Er zitten geen onveilige en mogelijk schadelijke stoffen in zoals alcohol of sodiumlaurylsulfaat die de mond respectievelijk droger maken (terwijl meer speekselaanmaak juist gewenst is tegen bacteriën) en die wondjes en aften kunnen veroorzaken. Het middel is getest en heeft geen bijwerkingen zodat het door iedereen veilig gebruikt kan worden. Er zit geen suiker in zodat het niet slecht voor je gebit is.   

Wat kan OxyFresh mondwater voor je doen?  

Liever een ander middel proberen of wil je graag weten wat daar de eigenschappen van zijn? Kijk dan eens bij de producten van OxyFresh. Het mondwater heeft diverse toepassingen. Het kan namelijk ingezet worden tegen de volgende klachten: tandvleesproblemen en tandsteen, een slechte adem en tongproblemen, een droge mond of wanneer je last hebt van viezigheid in de keel of op de amandelen. Het middel wordt door veel mensen gebruikt en geeft je een frisse adem. Je maakt meer speeksel aan waardoor de bacteriën bestreden worden en het geeft je een gezonde mond. Daarnaast helpt het middel ook nog eens een klein beetje bij het tanden bleken. Er zijn geen chemicaliën aan toegevoegd zodat het middel veilig te gebruiken is en geen bijwerkingen geeft. Het is goed voor jezelf en tevens voor het milieu omdat je na gebruik geen schadelijke stoffen wegspoelt. Het mondwater is ook voor kinderen geschikt.  

Keuze uit mondwaters van Dr. Brite 

Dr. Brite brengt diverse soorten mondwater op de markt. Deze werken nagenoeg allemaal op dezelfde manier en hebben dezelfde bestanddelen maar ze verschillen in smaak. Het is maar net welke smaak jij prettig vindt om te spoelen natuurlijk. Zo is er voor iedereen wel een smaak te vinden die bij hem of haar past. Een veelgebruikte smaak als het om mondwater gaat is natuurlijk mint. Bij de producten van Dr. Brite kun je daarom ook kiezen voor mondwater Mint.  

Kies voor mondwater met mintsmaak 

Dit mondwater heeft als basis kokosolie en actieve koolstof. Beide bestanddelen zorgen ervoor dat de schadelijke bacteriën die mondklachten veroorzaken bestreden worden. Daarnaast zorgt de kokosolie voor voeding en verzachting van het tandvlees en zachte weefsels en voorkomt het uitdroging. De actieve koolstof ontsmet je mond en geeft deze het natuurlijke evenwicht terug. Naast deze ingrediënten zit er plantaardige glycerine, Aloë Vera en vitamine C in het mondwater. Deze verzorgen het gebit en het tandvlees. De pepermuntsmaak zorgt voor een direct frisse mond.  

Kies voor mondwater Coco Chai met een kruidigere smaak 

Heb je nu wel eens last van gevoelige tanden of ontstoken tandvlees? Dan is spoelen goed te doen maar kies je beter voor het Dr. Brite mondwater Coco Chai. Ook dit mondwater is gemaakt op basis van biologische ingrediënten en dus veilig om mee te spoelen. Er zit kokosolie en actieve koolstof in maar er zijn ook andere oliën aan toegevoegd zodat het mondwater een wat kruidigere smaak heeft. Dit zijn oliën op basis van kardemom, kaneel en kruidnagel. Deze zorgen voor een goede ontsmetting van de mond en verzachten en verfrissen deze direct.  

Kenmerken van de mondwaters van Dr. Brite 

Coco Chai mondwater bevat zeezout dat werkt tegen schadelijke bacteriën. Daarnaast zit er natuurlijke glycerine en Aloë Vera in om de mond te verzachten en te hydrateren. Er wordt meer speeksel aangemaakt als je dit mondwater gebruikt en daar hebben bacteriën een hekel aan omdat die liever op zuurstofarme plekken huizen. Het middel is volledig gemaakt van natuurlijke ingrediënten dus mocht je wat doorslikken dan is dat geen probleem. Er zijn geen schadelijke stoffen aan toegevoegd die soms meer klachten opleveren dan goed zijn voor je mond.  

Mondwater met fruitsmaak 

Als laatste noemen we het mondwater Berrylicious van Dr. Brite. Ben je gek op fruitsmaak? Dan zit je met dit mondwater goed. Het smaakt naar aardbeien en frambozen en heeft verder dezelfde kenmerken als de andere soorten mondwater van Dr. Brite. Dit mondwater zorgt voor een frisse en fruitige smaak in je mond en ontsmet deze meteen. Daarnaast houdt het mondwater het tandvlees en zachte weefsels in de mond gezond. Dit gebeurt allemaal op basis van natuurlijke ingrediënten.  

Geen hulpstoffen toegevoegd 

Er zijn geen mogelijk schadelijke stoffen zoals alcohol, sulfaten, parabenen of ftalaten toegevoegd, noch kunstmatige kleur-, smaak- of zoetstoffen. Er zit wel antioxidanten, Aloë Vera en vitamine C in maar deze hulpstoffen zorgen voor een gezond tandvlees en een herstel ervan mocht het beschadigd zijn. Daarnaast geven ze een ontsmettende en verzachtende werking in de mond.