Wat zegt je woonkamer over jou?

De woonkamer is het eerste wat mensen zien als ze je huis binnenkomen. Hier ontspan je en geniet je van de eenvoudige dingen van het leven – zoals tv kijken, wijn drinken of bordspellen spelen. Het is de plek waar je de meeste tijd doorbrengt met vrienden en familie na het thuiskomen van een drukke werkdag. Kortom, hoe je woonkamer eruit ziet zegt een hoop over jou en je persoonlijke voorkeuren. Het is daarom belangrijk goed na te denken over de inrichting van deze ruimte zodat niet alleen jij maar ook anderen zich er thuis kunnen voelen.

Bepaal de juiste kleuren

Voordat je een keuze kan maken voor het daadwerkelijke meubilair van je woonkamer, moet je eerst stilstaan bij de kleuren die je wilt gebruiken. Voorbeelden van kleurenpaletten kan je natuurlijk zelf op het internet vinden. Of je kan inspiratie opdoen in catalogussen en een meubelboulevard. Wil je voor matchende, neutrale kleuren gaan of wil je ook een echte eyecatcher toevoegen in de details van je interieur? Het gebruik van verschillende kleuren zorgt voor verschillende sferen en het is belangrijk dat je iets kiest wat bij je persoonlijkheid past. Als je dit hebt besloten, kan je verder gaan kijken naar de vloer.

Begin bij de basis

Als je eenmaal het juiste kleurenpalet hebt gekozen is het belangrijk na te denken over de basis van je woonkamer. Een goede basis van de aankleding van een ruimte begint bij de vloer. Hierbij komen een hoop keuzes kijken zoals bijvoorbeeld de keuze in materiaal, design en kleur van de vloer. Er komen tegenwoordig steeds meer keuzes bij die de inrichting van je woonkamer mooi complementeren, zoals bijvoorbeeld visgraat pvc vloeren. 

Een mooie woonkamer begint dus bij de basis. Denk hierbij aan de keuzes van geschikte kleuren en een goede vloer. Zo kan jij hierna meubilair kiezen die perfect bij je smaak past om het plaatje compleet te maken.