Ben je op zoek naar een blikvanger voor in je woning? Liefst zo’n eyecatcher die ook nog eens functioneel is? Zoek niet langer. Met een haard op gas of met een inbouwcasette haal je een stukje design in huis dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar je ook een gezellige warmte geeft. Hier lees je wat de voordelen van deze designstukken zijn en waarom ze zeker het overwegen waard zijn.

Passie in combinatie met perfectie

Wanneer je warmte en sfeer in je huiskamer wil, is een haard op gas echt iets voor jou. Zo’n haard bestaat in allerlei soorten en maten, waardoor er altijd eentje te vinden is die perfect in jouw woning past. Zo’n haard zorgt ervoor dat het behaaglijk warm wordt in je huis, en hij creëert bovendien een unieke, gezellige sfeer in je woning.

Open of gesloten gashaard?

Wanneer je een gashaard laat installeren, kun je kiezen of je voor een open of een gesloten haard gaat. Bij een open haard, primeert de sfeer. Je kunt van het vlammenspel genieten. Een nadeel van een open haard, is dat hij zuurstof uit de omgeving haalt. Daarom moet je er altijd voor zorgen dat er voldoende ventilatie is. Bij een gesloten haard of een inbouwcassette, primeert de warmte en het zuinige energieverbruik. Bij dit soort haard wordt de zuurstof uit een rookkanaal gehaald. Dit is erg efficiënt en duurzaam. Je kunt zo’n gesloten gashaard dan ook perfect gebruiken als hoofdverwarming. Het nadeel is dat deze optie wat duurder is. Deze investering betaalt zichzelf wel snel terug.

Vuur voor je interieur

Wanneer je op zoek bent naar een mooie kachel, kan een inbouwcassette ook een goed idee zijn. Een inbouwcassette is een strakke, design inbouwhaard met een draaideur. Hij kan zowel zonder als met ventilator branden. Zo’n stalen inbouwcassette is prachtig om te zien. Je kunt hem zowel in een bestaande als in een nieuw te bouwen sierschouw laten installeren.

Voordelen van een inbouwcassette

Eerst en vooral is een inbouwcassette een ware streling voor het oog. Verder is het een kwalitatieve haard waar je jarenlang plezier aan zult beleven. Uiteraard wil je ook dat zo’n haard functioneel is, maar daar hoef je niet aan te twijfelen. Een inbouwcassette heeft een hoog rendement en een thermisch vermogen om u tegen te zeggen. Je kunt je haard zowel in een strakke design woning laten installeren, als in een charmant herenhuis.

Laat je informeren!

Ben je klaar om extra sfeer aan je woning toe te voegen? Laat je dan zeker eens informeren door een verdeler in je buurt. Je zult merken dan bijna al je wensen probleemloos te realiseren zullen zijn. Bovendien krijg je bij zo’n expert professioneel advies op maat. Dat maakt het kiezen tussen gashaarden, inbouwcassettes en houthaarden misschien net iets gemakkelijker.