Zuid-Afrika is een land waar velen wijnen uit de top vandaan komen. De beste Zuid-Afrikaanse wijnen komen uit gebieden die verspreid liggen over de Westkaap. Zuid-Afrikaanse wijn verschilt ook, dus denk aan rode, maar ook aan witte wijn. De ontwikkelingen in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw zijn erg positief en gaat dan ook in een rap tempo. Het is dan ook niet gek dat de verkoop van Zuid-Afrikaanse wijnen gauw veranderd is in een verkoop vanuit privé-verkopers en grote investeringen. Toch is het zeker mogelijk om zelf te ontdekken hoe mooi de wijnstreek is in Zuid-Afrika. 

De beste wijn voor jouw gasten

Als je een flink groot feest geeft, dan wil je natuurlijk wel met goede wijn komen. Variëren hierin kan zeker geen kwaad. De een lust nou eenmaal liever bubbels, de ander wilt graag een zoete witte wijn en de ander heeft een voorkeur aan rosé. Het is dus verstandig om van alles wat in te kopen, zodat je zeker weet dat iedere gast tevreden zal zijn. Denk aan een groot bruiloftsfeest, een jubileum of een andere mooie viering. Als je aan Zuid-Afrika denkt, dan weet je dat dit super groot is. Toch worden de druiven op een relatief klein deel verbouwd. Als je nog op zoek bent naar een geweldige wijn tour, dan is dit natuurlijk de plek waar je verstelt zult staan. Niet alleen de wijn, maar ook de gastvriendelijkheid van de mensen zal je aanspreken.

Op safari en wijn tour

Als je aan Zuid-Afrika denkt, dan denk je natuurlijk aan de mooie natuur en de geweldige dieren die daar leven. Veel mensen gaan hier dan ook voor op reis. Toch is het wijngebied ook zeer aantrekkelijk en de moeite waard om aan je vakantie te plakken. Als echte wijnliefhebber kan dit deel van Zuid-Afrika natuurlijk niet achterblijven. Want hoe gaaf is het als je kan zeggen dat je de meest geweldige Zuid-Afrikaanse wijn op locatie hebt mogen drinken? Dat is wel eens wat anders dan je favoriete wijn uit de supermarkt om de hoek. De variatie tussen een mooie safari en een wijn tour zorgt ervoor dat jouw trip naar Zuid-Afrika onvergetelijk wordt.