Wanneer u beslist wat u met uw winkelvastgoed gaat doen, is het altijd een goed idee om een makelaar te raadplegen. Zij kunnen u helpen bij het bepalen van de beste oplossing voor uw ruimte en wat de meest lucratieve optie zal zijn. Een makelaar, ook wel makelaar genoemd, is een professional die betrokken is bij de aan- en verkoop van onroerend goed. Ze helpen hun klanten bij het identificeren en evalueren van eigendommen in verschillende markten en namens hen onderhandelen. Makelaars zijn niet alleen experts in het afhandelen van verkopen, maar ze bieden ook waardevolle inzichten over de commerciële vastgoedmarkt, zoals de verkoop van winkelruimte, prestaties, huurtrends en meer.

Wat zit er in voor de verkoper?

In een traditionele setting is de makelaar degene die alle risico’s neemt. Als een klant een verkoop niet sluit, is het niet zijn schuld. In deze nieuwe opzet heeft de makelaar meer prikkels om ervoor te zorgen dat ze deals sluiten omdat ze voor elke transactie worden betaald. De verkoper profiteert ook op vele manieren van deze regeling:

1) Minder concurrentie – met slechts één bedrijf dat op elke markt verkoopt, hoeft u zich geen zorgen te maken over concurrentie met andere bedrijven;

2) Betere prijs – als een bedrijf een monopolie heeft in zijn gebied dan kan het prijzen bepalen;

3) Gemakkelijkere communicatie – er is maar één agent, dus communicatie is veel gemakkelijker;

4) Grotere bekendheid – één agent betekent betere kennis van uw behoeften en wensen.

Hoe werkt het proces in detail?

Een makelaar zal de klant laten weten wat er beschikbaar is en vervolgens het proces doornemen en wat ze moeten doen. De verkoper zal in dit geval meestal een makelaar ontmoeten en praten over hun behoeften en wensen voor hun huis. De makelaar zal de klant dan laten weten wat er beschikbaar is in die prijsklasse of wat ze als parameter hebben opgegeven. De verkoper kan beslissen om de woning op de markt te brengen als hij nog iets wil doen. Een makelaar kan kopers ook doorverwijzen als ze zelf niet actief bezig zijn met het kopen van een woning.

Hoe worden huiseigenaren betaald bij verkoop aan een makelaar?

De makelaar is een tussenpersoon tussen de koper en de verkoper bij een vastgoedtransactie. De makelaar wordt gecompenseerd met een commissie of een vast bedrag van de verkoper wanneer hij zijn eigendom verkoopt. Dit zal grotendeels afhangen van het type onroerend goed dat wordt verkocht, of het voor contant geld wordt verkocht en of ze zich in een markt met veel of weinig vraag bevinden. Bij de verkoop van een huis wordt de verkoper meestal betaald via een commissie. De commissie wordt berekend als een percentage van de verkoopprijs en varieert afhankelijk van wie het huis koopt. Het commissiepercentage voor een makelaar die ermee heeft ingestemd zowel koper als verkoper te vertegenwoordigen, ligt doorgaans net onder de 6%. Voor een makelaar die alleen de koper vertegenwoordigt, is dit doorgaans iets minder dan 4%. Voor een makelaar die alleen de verkoper vertegenwoordigt, is dat net onder de 2%.