Een financieel adviseur kan je als onderneming of als particulier heel wat handenvol geld besparen. Voor de modale Nederlandse ondernemer of burger wordt de fiscale wetgeving er elk jaar niet eenvoudiger op. Aangezien iedereen wel vroeg of laat te maken krijgt met de fiscus, is een accountant Etten-Leur onder de arm nemen bijvoorbeeld geen slecht idee. Een fiscalist is uitstekend op de hoogte van de laatste fiscale wetgevingen en weet dit op een correcte manier toe te passen. Wie op zoek is om niet teveel belasting te betalen zijn hier 3 grote voordelen waarom een accountant meer dan zijn of haar geld waard is.

1. Een financieel adviseur voorkomt dat je teveel belasting betaalt

De belastingaangifte brengt elk jaar heel wat gehannes met zich mee. De wettelijke fiscale regelgeving verandert om de haverklap. Als bedrijfsleider of als particulier zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Bovendien scheelt het zich een hele slok op een borrel als je niet op de hoogte bent van de fiscale aftrekposten en de kans loopt teveel te betalen aan de Nederlandse fiscus. Een accountant kan je met een deskundige expertise hierover informeren. Zo voorkom je dat je teveel belastingen betaalt.

2. Helpt je een dispuut met de belastingdienst oplossen

Wanneer je in een onenigheid zit met de belastingdienst heeft elke Nederlandse burger het recht om een zogeheten bezwaarschrift in te dienen tegen te hoge aanslagen van de belastingdienst of andere eventuele financiële beschikkingen. Het is een aanrader als je dan een accountant inschakelt. Naast het nodige deskundigheid van een accountant heb je ook de mogelijkheid dat de financiële expert een zogenaamd bezwaarschrift opstelt. Zo wordt de reden van het bezwaar correct bekendgemaakt. Bijkomend voordeel is dat je zeker bent dat het bezwaarschrift tijdig wordt ingediend.

3. Nuttig als je van plan bent een bedrijf op te starten

Voor startende ondernemers is een accountant een ideale gesprekspartner wanneer je niet goed weet welke rechtsvorm je wil gaan kiezen. Een fiscaal expert legt je de voordelen uit of je nu een eenmanszaak wil gaan opstarten of eerder de voorkeur geeft aan een bv met de nodige fiscale voor- en nadelen. Hou in het achterhoofd dat je als startende onderneming wellicht voor het eerst te maken krijgt met fiscale wetgevende regels waar je eerder nog nooit mee te maken hebt gehad.