Bedrijven die vaak grote aantallen verzendetiketten moeten versturen, zijn inmiddels voorzien van een labelprinter. Inmiddels blijken ook steeds meer kleinere ondernemingen te beschikken over deze printers. De reden is overeenkomend: de labelprinters zijn ideaal om snel en gemakkelijk labels te printen en zijn bovendien erg veelzijdig. 

Doordat de labelprinter inmiddels veel gebruikt wordt in de bedrijfswereld, is het zonde van de tijd als een onderneming momenteel nog veel tijd besteed aan het printen van labels. Een labelprinter hoeft niet duur te zijn en bespaart een onderneming een hoop tijd. Twijfel je nog? Wij delen de belangrijkste informatie over de labelprinter hieronder.

Snel werktempo door een labelprinter

Indien jij pas bent gestart met jouw onderneming, is het begrijpelijk dat jij momenteel nog labels schrijft, al zal dit een tijdrovende taak zijn als het aantal bestellingen toeneemt. Aan de hand van een labelprinter kunnen de verpakkingen binnen enkele seconden voorzien zijn van het gewenste label. Uiteraard kan een labelprinter het adres en de barcode printen, maar ook eigen opdruk op de labels te printen. Op die manier kun je jouw onderneming onderscheiden van andere ondernemingen.

Andere voordelen van de labelprinter

Naast dat ondernemingen aan de hand van een labelprinter efficiënt hun tijd besteden, biedt de printer ook andere voordelen. Zo zal de printer een laag energieverbruik hebben, geen inktcartridges eisen, op hoge snelheid printen en hoge kwaliteit labels bieden. Dit alles zal leiden tot veel besparingen in kosten en tijd.

Soorten labelprinters

Indien jij van plan bent een labelprint aan te schaffen, zul je keuze hebben uit talloze verschillende printers. Zo biedt de markt labelprinters aan voor labeltapes en labelprinter etiketten. Daarnaast is het mogelijk een labelprinter met of zonder toetsenbord te kiezen. Verder bestaan er ook labelprinters met display, zodat jij exact kunt zien hoe het eindresultaat eruit ziet.